Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ziua Națională a Italiei, sărbătorită printr-un festival la București ce are loc între 15 mai și 15 iunie - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Media şi entertainment |
|

Ziua Națională a Italiei, sărbătorită printr-un festival la București ce are loc între 15 mai și 15 iunie

Între 15 mai șii 15 iunie, ICE (Agenția Italiană pentru Comerț Exterior la București), în colaborare cu Institutul Italian de Cultură și sub patronajul Ambasadei Italiei la București, aduc Italia mai aproape de tine cu a noua ediție a Festivalului Italian.
shutterstock_Italia

Denumit „Aducem Italia aproape de tine”, festivalul se desfășoară în jurul datei de 2 iunie, Ziua Națională a Republicii Italiene, cuprinzând o serie de evenimente dedicate promovării produselor „Made in Italy” în România, precum și inițiative cu caracter cultural prin care se dorește punerea în valoare a patrimoniului artistic al Italiei.

Din 25 mai până în 15 iunie se vor desfășura săptămânile bucătăriei, modei și amenajării interioare promovate de ICE cu sprijinul partenerilor locali.

Printre inițiativele de program se află „La masă… în restaurantele italiene”, o săptămână dedicată bucătăriei italiene în principalele restaurante din București, care vor oferi meniuri la prețuri promoționale, „Săptămâna modei italiene”, pe perioada căreia mai multe magazine cu branduri italiene din București vor promova „Made in Italy” prin oferte speciale, „Săptămâna Amenajării interioare și Designului Made in Italy”, în unele dintre cele mai cunoscute show-room-uri din capitală.

De asemenea, pentru a promova produsele editurilor italiene, casa de editură Pavesiana va propune o serie de evenimente dedicate autorilor italieni și proiecții de film cu degustări.

Evenimente destinate profesioniștilor

Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, în cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesioniștilor și companiilor. În data de 23 mai, va avea loc a patra ediție a „Italian Wine & Food Day”, manifestare dedicată promovării vinurilor și produselor alimentare italiene, în care vor fi prezenți în calitate de expozanți producători italieni care doresc să intre pe piața românească.

În cadrul evenimentului se va desfășura un seminar organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România în cursul căruia va fi prezentat  „Raportul de constatare a cazurilor de Italian Sounding în sectorul de retail alimentar din România – ediția 2017”, urmat de premierea restaurantelor certificate „Ospitalità italiana”.

În data de 15 iunie, va fi organizată a doua ediție a evenimentului „Italian Beauty & Care Day”, în cadrul căreia producătorii italieni le vor prezenta specialiștilor români din domeniul produselor de înfrumusețare și îngrijire personală cele mai bune produse „Made in Italy”.

Evenimentele culturale

În ceea ce privește evenimentele culturale din Festivalul Italian, la sediul Institutului Italian de Cultură, pe 23 mai, va avea loc Conferința „Pirandello în istoria umorului literar” a profesorului Massimo Rizzante.

În data de 1 iunie, se va desfășura, tot la sediul Institutului Italian de Cultură din București, expoziția „Vivere Napoli” a lui Alin Daniliuc. În aceasta, sunt prezentate 40 de acuarele de mic format care abordează teme ce reprezintă și sintetizează structura urbană, arhitectonică și socială a orașului Napoli: vederi panoramice, detalii urbane, piețe și piațete, monumente, activități.

De asemenea, vor fi proiectate două filme italiene „L`Accabadora”, de Enrico Pau, pe 8 iunie, și „Ochi închiși”, de Giuseppe Petito, pe 15 iunie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii