Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Topul celor mai bogați oameni din tehnologie - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Tech |
|

Topul celor mai bogați oameni din tehnologie

Numele antreprenorilor americani domină în Topul celor mai bogați oameni de afaceri din tehhnologie, din întreaga lume. Averea cumulată a tuturor celor prezenți în Top 100 cei mai bogați antreprenori din tehnologie este de 842,9 miliarde de dolari.
1. Bill Gates

51 dintre cei 100 de antreprenori listați în acest clasament sunt din Statele Unite. Nici miliardarii din Asia nu sunt foarte departe. 33 de persoane din acest top sunt asiatici, doar opt sunt europeni, doi dintre cei din top sunt din Orientul Mijlociu și unul singur din America Latină.

40 dintre antreprenorii din acest top trăiesc în California.

Doar 7 femei fac parte din top, cea mai bogată dintre ele fiind Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Job, cu o avere estimată la 21,4 miliarde de dolari. Vârsta medie a celor din top este de 53 de ani, 15 dintre ei având vârste sub 40 de ani. Cel mai tânăr antrepronor din Top 100 cei mai bogați oameni de afaceri din tehnologie este Evan Spiegel (21 de ani), fondator și CEO al Snapchat, cu o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari. Cel mai învârstă este Gordon Moore (86 de ani), cofondator al Intel, cu o avere de 6 miliarde de dolari.

GALERIE FOTO: Topul celor mai bogați oameni de afaceri din tehnologie

Pe primul loc se află Bill Gates, cel care deține titlul de cel mai bogat om din lume, cu o avere de 79,6 miliarde de dolari. Gates a părăsit conducerea Microsoft în 2014 pentru a se concentra exclusiv pe zona de filantropie, însă continuă să tranzacționeze acțiunile pe care le deține la compania de software, fondată de el și Paul Allen în urmă cu 40 de ani. Aproximativ de 13% din averea lui provine din acțiunile Microsoft.

Pe locul doi în top este Larry Ellison, fondator al Oracle, cu o avere estimată la 50 de milioane de dolari. Ellison a renunțat la poziția de CEO al Oracle, anul trecut, funcție ce este ocupată acum de doi angajați ai companiei, Safra Catz și Mark Hurd. Totuși, Ellison a rămas președinte al companiei și chief technology officer.

Pe locul trei se află Jeff Bezos, a cărui avere a scăzut considerabil în luna iulie după ce compania lui, Amazon.com, a raportat un profit mic în cel de al treilea trimestru. Amazon pierde bani. Averea lui Jeff Bezos, potrivit estimărilor Forbes, este de 47,8 miliarde de dolari, peste 90% din această avere provenind din cele 18 procente pe care le deține în acționariatul Amazon. Averea lui a scăzut cu 13 miliarde de dolari de la începutul acestui an.

Pentru realizarea acestui top, Forbes nu a inclus și antreprenorii care au afaceri în telecom și media. Au fost incluși doar cei care dețin afaceri în industriile de hardware, software, social media, online gambling și high-tech manufacturing.

Vezi aici topul complet.

 Citește și:

Topul celor mai bine plătiți actori din lume

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii