Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Studiu: România, țara europeană cu cel mai mare număr de angajați nevoiți să fie prezenți la birou în timpul serviciului - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Tech |
|

Studiu: România, țara europeană cu cel mai mare număr de angajați nevoiți să fie prezenți la birou în timpul serviciului

România este țara europeană cu cel mai mare număr de angajați ai IMM-urilor care sunt nevoiți să fie prezenți la birou pentru a-și îndeplini sarcinile de lucru (81%), la polul opus aflându-se Norvegia, unde doar 51% dintre angajați trebuie să fie prezenți la birou, arată un studiu Ipsos MORI realizat pentru Microsoft în Europa.
angajat.jpg

E-mail-ul este considerat cel mai bun instrument de comunicare atât de către angajații din România (63%), cât și la nivelul întregului continent (67%). A doua opțiune preferată de către români o reprezintă întâlnirile (61%), în timp ce media europeană înclină spre convorbirile telefonice (53%), mai arată studiul citat.

Aproape o treime din firmele mici și mijlocii din România nu fac niciun fel de back-up, ceea ce le expune la riscuri evidente. Viteza de răspuns este esențială. 33% dintre respondenți sunt nevoiți să răspundă la mesajele primite de la clienți în mai puțin de o oră, iar 44% dintre ei au același termen pentru a răspunde la mesajele primite de la colegi. La nivel european, termenul folosit de cei mai mulți dintre angajați pentru a răspunde la mesajele primite de la clienți este de o zi (38%).

Peste jumătate dintre angajații români (52%) consideră că investiția în IT reprezintă o prioritate pentru creșterea performanțelor de business, iar 50% dintre ei consideră că o relație mai bună cu clienții ar putea avea același rezultat, conform studiului Ipsos MORI.

Aproximativ 15% dintre români lucrează 51 de ore pe săptămână sau mai mult, procent aproape dublu față de media europeană de 9%.

În România, mai mult decât în orice altă țară participantă la studiu, angajații IMM-urilor pun preț pe echilibrul dintre muncă și viața personală. Acesta este o prioritate pentru 87% dintre ei, spre deosebire de media europeană de 73%. Pentru a-și atinge acest obiectiv, cei mai mulți dintre angajații români, respectiv 83%, consideră că tehnologia mobilă i-ar putea ajuta să fie mai productivi și să întrețină echilibrul dintre planul profesional și cel privat.

Profilul angajaților IMM-urilor din România

Activ în afara programului de lucru obișnuit. Peste jumătate (51%) dintre angajații IMM-urilor din România sunt activi uneori sau în mod regulat în afara orelor de lucru obișnuite.

Nevoiți să își aducă dispozitivele mobile de acasă. 38% dintre angajați folosesc un laptop personal la birou, iar 30% folosesc propriul PC sau smartphone-ul personal. Mai puțin de 10% dintre angajați utilizează un smartphone oferit de angajator, fiind rata cea mai scăzută din Europa, după Ucraina.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii