Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Sprijin de până în 50 mil. euro pentru IMM-uri de la BEI, prin Garanti Bank - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Sprijin de până în 50 mil. euro pentru IMM-uri de la BEI, prin Garanti Bank

Photoland_Corbis_Image_opt.jpg
Acordul dintre cele două instituţii va facilita accesul la finanţări pe termen lung pentru IMM-urile din România.

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă Garanti Bank un împrumut de până la 50 de milioane euro, pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), a corporaţiilor de mărime medie și a instituțiilor din sectorul public românesc. Împrumutul va ajuta companiile cu un impact pozitiv asupra ratei șomajului din România.

Acordul de împrumut reprezintă prima colaborare dintre BEI și Garanti Bank. Imprumutul este acordat în baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est, destinat să îmbunătăţească accesul la finanţări pe termen lung pentru IMM-urile din Europa, în vederea ameliorării efectelor crizei financiare.  “Acordul de împrumut semnat astăzi se înscrie în strategia prioritară a BEI de a ușura accesul la finanțare pe termen lung IMM-urilor și corporaţiilor de mărime medie, care reprezintă motorul industriei românești și care au fost afectate puternic de fragmentarea de pe piața financiară”, a susținut Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI responsabil pentru operațiunile de creditare în România. 

În 2013, segmentul IMM din portofoliul Garanti Bank a avut cea mai mare creștere în ceea ce privește împrumuturile, cu 17% față de anul anterior. Banca are în prezent mai mult de 25.000 de clienți IMM-uri și 3.000 de corporate.  

Banca Europeană pentru Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de Statele Membre UE. Banca Europeana de Investiții colaborează în mod activ cu 11 instituții financiare partenere din România și a oferit linii de credit în valoare totală de 1,3 miliarde euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii