Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Sameday Courier a făut în primul semestru un profit mai mare decât cel înregistrat în tot anul trecut, după listarea la Bursă - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Afaceri |
|

Sameday Courier a făut în primul semestru un profit mai mare decât cel înregistrat în tot anul trecut, după listarea la Bursă

Compnia românească de curierat, Sameday Courier, a anunţat un profit de 111.000 de euro pentru primul semestru al acestui an de, mai mare decât cel înregistrat în întregul an 2014, la finalul căruia raporta un profit de 102.000 euro.
Octavian Badescu_Lucian Baltaru

„Faţă de perioada similară din 2014, profitul din primul semestru din 2015 este mai mare cu peste 30%. Abordăm însă rezultatul cu echilibru. Ţinând cont de mărimea companiei, astfel de variaţii nu sunt surprinzătoare, un ecart de ordinul zecilor de mii de euro în plus sau în minus fiind normal în acest context”, a declarat Octavian Bădescu, antreprenor și fondator al Sameday Courier.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri din primul semestru al anului curent, aceasta a atins valoarea de 4,41 milioane lei (aproximativ 1 milion de euro), în creştere cu 28% faţă de perioada similară a anului precedent.

Ponderea în cifra de afaceri a avut-o curieratul local, cu precădere cel cu livrare în aceeaşi zi. Acest segment al livrărilor same day a înregistrat cea mai mare creştere, cu aproximativ 45% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe solicitări provin din domeniul medical, din segmentul de e-commerce, dar şi livrările neadresate din partea retailerilor, mai spun reprezentanții companiei.

Peste 50% din volumul business-ului este realizat în Bucureşti.

Află poveste companiei Sameday Courier și a cofondatorului ei, Lucian Baltaru – membru al Forbes “30 sub 30”

„După integrarea sistemului Lokko, am devenit numărul 1 in livrările instant pe componenta colaborării cu restaurantele care au externalizat acest serviciu şi cu agregatorii de food-delivery. Ca urmare, gestionăm sute de comenzi de acest tip zilnic”, a declarat managerul companiei.

Pentru acest an, managerii Sameday Courier estimează o creștere a cifrei de afaceri a companiei peste media pieței, urmând să se atingă un volum între 2 și 2,5 milioane euro și o profitabilitate de două cifre.

„Avem o ţintă legată de profitul din acest an, care să permită păstrarea anumitor resurse la nivelul companiei pentru a ne continua atât dezvoltarea, cât şi asigurarea unor servicii de o calitate superioară clienţilor noştri, precum şi recompensarea investitorilor cu dividende, având un randament semnificativ, cuprinse în marja de 5-10%”, a apreciat Bădescu.

Piaţa de curierat este în creştere, iar în acest an se va situa în jurul valorii de 350 milioane euro – estimează Sameday Courier.

La jumătatea lunii februarie a acestui an, Sameday a devenit primul operator românesc de curierat rapid listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În prezent, acţiunile Sameday Courier se tranzacţionează la un preţ de 8,73 lei, capitalizarea bursieră a companiei care operează acest brand (Delivery Solutions SA) fiind de 8,73 milioane lei.

„Capitalizarea bursieră se apropie deja de 2 milioane de euro. S-au tranzacţionat până în prezent acţiuni în valoare de peste 1 milion lei”, a spus Bădescu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii