Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Să ne bucurăm - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Lifestyle |
|

Să ne bucurăm

Știu că multe lucruri nu sunt tocmai bune în lume, în România, în București. Știu că o lume întreagă evită să mai meargă în călătorii romantice la Paris sau cu business la Londra.
Raluca Michailov

Știu că un zbor lung cu avionul e o corvoadă în sine, dar, mai nou, dacă zbori cu United, poţi să te alegi cu buza spartă și aruncat din aeronavă. Chiar de către personalul United, de parcă teroriștii nu erau îndeajuns. Știu că toată lumea trăiește cu teama că alegerile din diverse ţări cu greutate din Europa vor aduce la putere lideri extremiști. Iar alţii trăiesc cu teama că băieţii aparent buni nu sunt deloc așa și că, de fapt, nu există opţiuni. Știu că, mai nou, ne temem de automatizarea care va spulbera locurile de muncă a sute de milioane de oameni in câţiva ani. Știu că, în București, cad clădirile vechi pe noi, iar taximetriștii înjură în Piaţa Victoriei, traficul e un coșmar, ca multe altele.

Știu.

Dar. Și e un mare dar.

Casa e veche și căzută, dar Dumnezeu a îmbrăcat-o într-o explozie de glicine, astfel încât rănile ei nu se mai văd sub podoaba liliachie.

Băieţelul mic mic și blond blond se oprește brusc, alege 2 pietricele din cele trei miliarde de pe alee, le examinează mulţumit și le depozitează bine în buzunar, apoi îmi aruncă o privire albastră și îmi zâmbește.

Răzvan Marc a scris superb despre tarabele cu mâncare din Tailanda. Sonia Nechifor despre ce înseamnă cu adevărat comunicare în timpul nostru. Iar Adi Hădean – aici trebuie să citiţi, pentru că firul lui editorial este atât de frumos și de complex, încât l-as rupe cu laudele mele.

Eu am scris despre cele mai frumoase ceasuri de la Baselworld, despre un hotel superb din Paris, despre cele mai frumoase bijuterii Chopard și Piaget, pe care am avut și fericirea să le probez (da, evident, nu m-aș mai fi despărţit de ele) și despre minunatele obiecte nomade ale lui Louis Vuitton. Ioana Nicolescu îmi bucură privirea și îmi liniștește mintea de fiecare dată cu paginile ei de modă așa cum consider și eu că trebuie să fie moda, adică o parte frumoasă din universul nostru. Iar Nina Brătfălean descrie boierii – nu spun mai mult.

Deci sunt multe lucruri frumoase în jurul nostru, experienţe, obiecte, tendinţe, locuri, dar, mai ales, fiinţe.

Iar fiul meu mi-a spus zilele trecute: „Mami e fitiţă fumoasă“.

Bucuria e pretutindeni, doar să știm să o primim.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii