Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Rețeaua Digi din România măsoară peste 22.000 de km de fibră optică - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

Rețeaua Digi din România măsoară peste 22.000 de km de fibră optică

Rețeaua de fibră optică RCS & RDS / Digi din România are peste 22.000 de km, acoperă aproximativ 4,7 milioane de case și 76% din lungime este aeriană, potrivit raportului anual pe 2016 publicat de companie după listarea la bursă, informează MEDIA EXPRES.
digi-rds-rcs.jpg

Rețeaua rezidențială și de business acoperă Bucureștiul și toate cele 41 capitale de județe.

Fibra optică oferă conexiuni bidirecționale și arhitectura acestea permite o acoperire de aproximativ 84% cu servicii FTTB/FTTH având la bază tehnlogii de tip GPON sau comparabile, restul fiind localizată în zonele rurale fiind rețele hibride fibră optică -cablu coaxial.

RCS & RDS se laudă cu cel mai mare procent de fibră optică din totalul rețelei în rândul operatorilor de cablu similari din Europa.

Compania oferă serviciile de televiziune prin cablu, internet, servicii de date și telefonie fixă prin rețeaua de fibră optică internetul fiind accesat în primul rând prin conexiuni FTTB / FTTH utilizând GPON sau tehnologii comparabile, ce pot atinge viteze de transfer asimetrice de până la 1 Gbps și până la 500 Mbps la încărcare. Abonații sunt conectați la rețea prin utilizarea protocolului Point-to-Point (Protocol Point-to-Point) prin sesiuni Ethernet.

CITEȘTE: CINE SUNTEM?

Pentru distribuția video, RCS & RDS folosește set-top-box-uri furnizate de Kaon, Humax, și EKT.

RCS&RDS

Rețeaua DWDM („Dense Wavelength Division multiplexing” – tehnică avansată de transmisie prin fibră optică n.red.) ajunge la Budapesta. Conexiunea totală IP pe Internet este de aproximativ 2 Tbps împărțită între capacitatea de tranzit IP, capacitatea rețelei de Peering și capacitatea rețelei CDN („Content Delivery Network”, n.red.).

Conectivitatea totală a rețelei IP Transit este de aproximativ 400Gbps. RCS & RDS are conexiuni de tranzit IP cu doi furnizori de Tier 1 diferit (Teliasonera și NTT) în trei locații diferite (București, Budapesta și Frankfurt).

Capacitatea totală a rețelei IP Peering este de peste 600 Gbps. Routerele de peering IP sunt implementate în cele mai importante IXP-uri (“Internet Exchange Point”, n.red.) din lume: Frankfurt (DE-CIX), Amsterdam (AMS-IX) și Londra (LINX). Routere IP Peering există și în Budapesta și București.

Peste 700Gbps de capacitate CDN a fost implementată în centrele proprii de date din toată țara de către cei mai mare furnizori de conținut precum Google, Facebook și Akamai, care permit abonaților să atingă viteze de download superioare, streaming de calitate HD, acces instantaneu la social media și conexiuni fiabile în cloud.

Traficul de internet în rețeaua RCS a atins vârfuri de consum de aproximativ 1.000 Gbps în decembrie 2016 (inclusiv aproximativ 65 Gbps pentru clienții de business), tendința fiind de creștere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii