Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Reciclarea îmbunătățește profilul verde al companiei PANDORA - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

Reciclarea îmbunătățește profilul verde al companiei PANDORA

Noi studii de mediu arată că impactul asupra mediului poate fi redus semnificativ când folosim argint şi aur reciclate, precum şi pietre sintetice. Pentru a diminua în plus impactul companiei asupra mediului şi a întâmpina aşteptările consumatorilor în ceea ce priveşte bijuteriile realizate în mod etic, PANDORA se concentrează mai mult pe fabricile de producţie verzi.
PANDORA

Raportul de Etică 2016 al PANDORA, lansat recent, scoate la iveală un angajament puternic faţă de cele mai înalte standarde etice, în întregul lanţ de valori al companiei.

 

Studiul de mediu independent, efectuat de compania de bijuterii PANDORA, arată că impactul asupra naturii poate fi redus la mai puţin de 5%, folosind aur şi argint reciclate, mai degrabă decât alternativele obţinute din mine. Prin utilizarea de zirconiu cubic şi pietre sintetice, beneficiile pentru mediu sunt chiar mai mari, în comparaţie cu folosirea diamantelor din mine.

Rezultatele sunt încurajatoare pentru PANDORA, care de mulţi ani a preferat folosirea pietrelor sintetice şi a metalelor preţioase reciclate.

PANDORA (2)

„Este prima dată când cercetările cuprinzătoare au pus un preţ pe diferenţa dintre aurul şi argintul reciclate, în comparaţie cu acelea provenite din mină, respectiv pietrele obţinute din minerit vs cele sintetice, realizate de om. Aceste descoperiri ne încurajează să ne concentrăm încă şi mai mult pe modul în care putem îmbunătăţi profilul verde al companiei”, spune Claus Teilmann Petersen, Vice-Preşedinte, Group Ethics, PANDORA.

Studiul calculează costul financiar pentru societate al degradărilor aduse mediului (precum ar fi costul sănătăţii asociat cu poluarea), cauzat de o varietate de materiale şi metode de producere a bijuteriilor. Cercetarea a evidenţiat că folosirea metalelor preţioase reciclate şi a pietrelor sintetice reduce semnificativ costul de mediu, în comparaţie cu materialele obţinute prin minerit, datorită unor daune mult mai mici aduse mediului.

Mai mult de 90% din argint şi peste 80% din aurul folosit pentru produsele PANDORA provin din reciclare, iar majoritatea celor 2,7 miliarde de pietre care au împodobit anul trecut bijuteriile PANDORA au fost zirconiu cubic şi alte pietre create de om. Iar procentul mic de argint şi aur neobţinut prin reciclare provine de la surse responsabile – toate fiind supuse unor inspecţii stricte, realizate de terţi.

 

PANDORA investeşte în fabrici verzi

În câteva săptămâni, PANDORA va deschide oficial noua sa fabrică de realizare a bijuteriilor, în Lamphun, Thailanda de Nord. Va fi una dintre cele mai moderne, actuale şi atente cu mediul astfel de fabrici din lume.

Mai mult, noul Birou Global al PANDORA din Copenhaga, care este alimentat cu ajutorul morilor de vânt şi al panourilor solare din locaţie, are, de asemenea, un certificat LEE. Iar o altă locaţie de realizare a bijuteriilor, certificată de LEED, urmează a se finaliza în 2018 în Gemopolis, Bangkok.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii