Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Prețurile locuințelor din București, în creștere în prima jumătate a anului - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Imobiliare |
|

Prețurile locuințelor din București, în creștere în prima jumătate a anului

Prețurile solicitate de proprietarii de apartamente din București s-au consolidat la o valoare cu aproximativ 3 procente mai mare, în prima jumătate a anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate de HomeFinders.
apartamente_chirie.jpg

Prețurile solicitate de proprietarii apartamentelor din zonele centrale, semicentrale și de Nord ale Capitalei au crescut, în medie, cu 2,61% în semestrul I 2015, comparativ cu primul semestru al anului trecut.

Prețul mediu înregistrat în primele șase luni ale anului 2015 este de 68.750 de euro, cu 1.750 de euro mai mare decât prețul mediu din semestrul I 2014.

Ghidul Investițiilor Forbes : Cum să faci bani din imobiliare?

Prețurile au avut un parcurs diferit în cazul zonelor de la periferia Bucureștiului, unde pretențiile proprietarilor au scăzut. Valorile solicitate în primul semestru din 2015 sunt, în medie, cu 4,38% mai mici decât cele din prima jumătate a anului trecut.

Diferențele sunt sesizabile la nivelul fiecărei luni, exceptând ianuarie, când valorile au fost aproximativ aceleași. Dacă în primul semestru al anului 2014, prețul mediu era de 52.650 euro, acum acest preț a scăzut la 50.342 euro, mai arată analiza citată.

În primul semestru al acestui an, prețurile medii ale apartamentelor au avut aceeași evoluție, in toate zonele din centrul, semicentrul si Nordul Bucureștiului. După creșterea din ianuarie, bazată pe optimismul de început de an, și ajustarea din februarie, prețurile s-au stabilizat în lunile de primăvară, pentru ca mai apoi să scadă usor în luna iunie, odată cu venirea verii.

Prin excepție, în cazul apartamentelor de la periferie, se reconfirmă tendința de scădere, care continuă susținută de construcțiile noi unde prețurile solicitate de dezvoltatori sunt mai mici decât în blocurile vechi.

Chiar dacă zona unde se construiește este în dezvoltare și sunt mici inconveniențe – distanța mai mare față de magazine, școli și mijloace de transport – mulți cumpărători aleg o locuință în aceste ansambluri datorită faptului că apartamentele sunt finisate la cheie și nu mai necesită investiții suplimentare, care nu pot fi finanțate prin bancă.

Primele șase luni ale anului au adus și o creștere semnificativă a volumului de oferte scoase pe piață. Cu un număr total de 9.379 oferte de apartamente situate în zonele centrale, semicentrale si de Nord, în semestrul I din 2015 s-au înregistrat creșteri de 14,51%, comparativ cu prima jumătate a anului trecut.

Citește și: Atenție, cresc prețurile locuințelor!

Volumul de oferte înregistrat în prima jumătate a anului 2015 a avut o evoluție relativ constantă în lunile februarie, martie, aprilie și mai, spre deosebire de semestrul I 2014, când volumul oscila de la o lună la alta.

Studiul realizat de echipa de consultanți imobiliari HomeFinders se bazează pe analiza prețurilor medii solicitate de proprietari, precum și a volumului de oferte, înregistrate în semestrul I al acestui an, comparativ cu semestrul I din 2014.

Forbes Best Cities 2015: București, pe valurile Dâmboviței

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii