Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ovidiu Henter - Forbes.ro
Cautare, Contributor

500 miliardari |
|

Ovidiu Henter

Avere: 50 milioane de euro Vârstă: 53 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: construcţii

Ovidiu Henter este directorul executiv al grupului Romstal, controlat de omul de afaceri de origine italiană Enrico Perini. Pe lângă funcţia executivă pe care o deţine în Romstal, Henter are şi o participaţie de 9% în grupul pe care îl conduce. Grupul Romstal cuprinde mai multe firme, dintre care cele mai importante sunt Romstal Imex, producător şi distribuitor pe segmentul echipamentelor termo-hidro-sanitare, a plăcilor ceramice, a corpurilor de iluminat şi echipamentelor electrice, Valrom Industrie- producător de sisteme de ţevi din plastic, Valplast Industrie – producător de ţevi și fitinguri din PVC, precum şi firma Autoklass Center –  comerţ şi service cu automobile Mercedes-Benz. În 2009, vânzările consolidate ale grupului Romstal au fost de 340 milioane de euro, iar pentru 2010 se aşteaptă o scădere până la 310 milioane de euro.

Grupul Romstal intenţioneză să investească şi în energie. În acest sens, holdingul a achiziţionat deja un teren în judeţul Constanţa, pentru aproximativ opt milioane de euro. Proiectul vizează un parc eolian în localitatea Seimeni şi presupune investiţii de zece milioane de euro pentru lucrările de construcţie. Grupul a finalizat încă de anul trecut un proiect-pilot de mici dimensiuni la Galaţi. Generatorul eolian de 300 kw a necesitat investiţii de 350.000 de euro. Anul trecut, Ovidiu Henter a înfiinţat o firmă cu activităţi imobiliare, Henter Properties.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii