Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 O nouă țintă pentru turiștii români: Germania - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Afaceri |
|

O nouă țintă pentru turiștii români: Germania

Tot mai mulți turiști români aleg să călătorească în Germania, numărul de înnoptări ale acestora înregistrând o creștere de peste 10% în 2015 față de anul precedent.
Berchtesgaden_alpine_pasture_Muehlsturzhoerner

Astfel că, dacă numărul  de înnoptări ale turiștilor români care călătoresc în Germania a fost de 728.161 în 2014, în ceea ce privește 2015, acesta a ajuns la 801.705.

Această creștere poziționează România în primele 20 de piețe pentru turismul de incoming în Germania,motivele principale pentru călătoriile în Germania fiind: petrecerea sărbătorilor (43%), vizitarea prietenilor și a rudelor (30%) și afacerile (27%). Cei mai mulți turiști călătoresc cu mașina (67%), avionul (22%) și autocarul (10%).

Omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu a preluat în totalitate Prestige Tours

Germania este o destinație mai populară în rândul tinerilor (cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani), 49% dintre aceștia alegând Germania ca destinație turistică. În schimb, numărul turiștilor de peste 55 de ani reprezintă 27% din total celor care vizitează Germania.

Cei mai mulți turiști (78%) aleg călătoriile lungi (în jur de 9 zile). În medie, turiștii români care călătoresc în Germania cheltuie 36 euro pe zi, iar 31% dintre aceștia își rezervă toate aspectele legate de vacanță on-line.

Eximtur, afaceri de 42 mil. euro în 2015

Cu 79,7 milioane de înnoptări internaționale, turismul de incoming în Germania înregistrează în 2015, pentru a șasea oară consecutiv, creșteri semnificative. Conform datelor Institutului Federal de Statistică, numărul înnoptărilor oaspeților străini în unitățile de cazare cu cel puțin zece paturi pentru perioada ianuarie – decembrie 2015, se situează cu 4,1 milioane peste valorile anului precedent – o creștere de 5,4 %.

„Bilanțul pentru 2015 depășește estimările noastre, precum și toate prognozele  UNWTO, care au plecat de la premisa creșterii globale a turismului de până la 3-4%. Chiar și în comparație cu cele mai mari destinații turistice din Europa, Germania poate câștiga puncte, fiind un motor de creștere”, a declarat Petra Hedorfer, președinta Consiliului de Administrație al Organizaţiei Germane pentru Turism (DTZ).

Față de anul anterior, Germania a înregistrat un plus de 2,1 milioane de înnoptări, adică o creștere aboslută de 50%. Astfel, din totalul numărului de înnoptări înregistrate în Germania, 73,4% au fost realizate de turiști din țările europene. Clasamentul motoarelor de creștere este condus de Spania cu 517.000 înnoptări suplimentare, urmată de Elveția  (plus 492.000), Marea Britanie (plus 382.000) și Olanda (plus 176.000).

În anul 2016, ca parte a campaniei globale „Vacanțe în inima naturii în Germania”, Organizația Germană pentru Turism (GNTB) își concentrează activitățile internaționale de marketing pe promovarea turismului în natură. În Germania, 40% din suprafața țării este supusă unui ordin de conservare, acesta reprezentând protecția specială oferită tezaurului natural.

Barnim_Koniks_Hobrechtsfelde_countryside

„Într-un studiu al Organizației Germane pentru Turism, 37% dintre vizitatorii internaționali au numit ‘peisajul și caracteristicile acestuia‘ ca fiind unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea destinației de vacanță, imediat după ‘atracțiile locale‘, care se situează pe primul loc”, explică Petra Hedorfer, CEO al GNTB.

Din suprafața totală a Germaniei de 357.169 km², 10.477 km²aparțin zonelor de conservare a 16 parcuri naționale, 13.414 km²au fost declarate arii conservate și 97.936 km²reprezintă parcuri naturale. În conformitate cu cerințele Organizației Națiunilor Unite, 48% din suprafața țării este supusă unui ordin de conservare. Acest lucru pune Germania într-o poziție fruntașă la nivel mondial în ceea ce privește cadrul natural național.

Jasmund_Kollicker_Ort_observation_point

Reprezentanții estimează o creștere a numărului de turiști care călătoresc în Germania de 1-3 % pentru 2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii