Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Numărul companiilor românești din Deloitte CE Top 500 a crescut - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Social Media Coordinator

Topuri |
|

Numărul companiilor românești din Deloitte CE Top 500 a crescut

Numărul companiilor românești din clasamentul Deloitte CE Top 500 a crescut cu 7 față de anul trecut. Cu 42 de companii prezente în clasament, România ocupă în continuare locul 5.
locul 1, top, clasament

Veniturile cumulate ale companiilor românești din clasamentul realizat de Deloitte sunt în valoare de de 43 miliarde de Euro, cu 4 miliarde mai mult față de 2013. Dintre cele 42 de companii din top, 16 și-au îmbunătățit performanțele anul acesta, iar 29 au înregistrat venituri în creștere.

Compania OMV Petrom a ramas pe primul loc în Top 10 companii românești. Mariana Gheorghe, CEO-ul OMV Petrom, a explicat că rezultatele companiei se datorează managementului tehnologiei și al resurselor umane și a investițiilor concentrate pe aceste două arii. Industria energiei și a resurselor a contribuit și de această dată cel mai mult la definirea locului ocupat de Romania in clasamentul final, cu venituri cumulate de 19,1 miliarde de Euro.

Însă, spre deosebire de anul trecut, poziția a doua nu a mai fost ocupată tot de o companie din domeniul energetic. Rompetrol Rafinare, aflată pe locul doi anul trecut, a fost surclasată anul acesta de Automobile Dacia. Industria bunurilor de consum și transporturi a contribuit la locul ocupat de România în top cu 12,1 miliarde de Euro, anul acesta fiind prezente în clasament 5 noi companii românești din această industrie.

Cea mai spectaculoasă ascensiune de anul acesta a fost înregistrată tot de o companie din industria bunurilor de consum și transporturi. Ford România a urcat 258 de poziții, ajungând pe locul 170 în clasament și locul 9 în Top 10 companii românești.

Clasamentul realizat de Deloitte analizează companii din 18 țări din Europa Centrală și de Est și Ucraina, incluzând cele mai mari 500 de companii, 50 de bănci și 50 de firme de asigurări. În clasamentul din acest an, România are același număr de bănci și companii de asigurări, la fel ca și anul trecut: 6 bănci și 4 companii de asigurări. Cu active totalizând 51,1 miliarde de Euro, sectorul bancar a înregistrat o scădere ușoară față de anul trecut. Raiffeisen Bank și Banca Transilvania au înregistrat cele mai mari creșteri, însă Banca Comercială Română și-a păstrat prima poziție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii