Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ministrul Finanțelor:Plafonul pentru Prima Casă va fi suplimentat în septembrie - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Ministrul Finanțelor:Plafonul pentru Prima Casă va fi suplimentat în septembrie

Plafonul pentru "Prima Casă" va fi suplimentat în luna septembrie, iar în octombrie va fi finalizată o strategie pe cinci ani pentru acest program, pentru a fi mai predictibil şi toate părţile implicate să îşi poată face planuri pe acest termen, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, potrivit Mediafax.
Anca_Dragu

”Programul va fi suplimentat în septembrie pentru 2016 şi în octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, de cinci ani, astfel încât să evităm eventualele sincope în derularea programului”, a precizat ministrul Finanţelor.

În opinia ministrului, este nevoie de predictibilitate, astfel încât cetăţenii şi dezvoltatorii imobiliari să îşi poată face planuri pe termen mediu.Înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată, bancherii au ameninţat cu creşterea avansului, restricţionând astfel accesul la creditare pentru majoritatea populaţiei. Creşterea avansului la 30-35% a dus însă la un blocaj un piaţă şi implicit la o intrare în picaj a vânzărilor de credite.

Astfel, aceste scăderi masive ale creditării au determinat unele bănci din sistem pre­cum BCR, BRD şi Piraeus să se răzgândească în privinţa avansurilor şi să le reducă pentru anumite categorii de clienţi.

Programul guvernamental „Prima casă”, dedicat încurajării achiziţiei de locuinţe de către persoanele care nu aveau nicio casă în proprietate şi lansat în perioada crizei economice, a reuşit să ţină creditarea pe picioare în ultimii ani în condiţiile în care nu­me­roşi de­bi­tori înce­puseră să aibă probleme cu pla­ta ratelor, iar băn­cile dădeau mai puţine credite. Practic, 90% din creditele ipotecare date în ultimii ani au fost pe baza Programului Prima Casă.

Programul „Prima Casă” a avut un plafon de garanţii de 1,6 miliarde de lei pentru acest an, suplimentat cu 500 mil. lei în luna mai.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii