Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 LVMH va obține controlul asupra Christian Dior, printr-o tranzacție de 13 miliarde de dolari - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Shopping |
|

LVMH va obține controlul asupra Christian Dior, printr-o tranzacție de 13 miliarde de dolari

LVHM (Louis Vuitton Moet Hennessy), deținut de miliardarul francez Bernanrd Arnault, care este și directorul companiei, dorește să-și consolideze controlul la Christian Dior, pe care să-l fuzioneze cu LVHM, într-o tranzacție apreciată la 13,2 miliarde de dolari (12,1 miliarde de euro), transmite Bloomberg.
shutterstock_Christian_Dior-2

Tranzacția unește două dintre cele mai iconice mărci de modă sub același acoperiș – familia Arnault, care deține deja 74% din Christian Dior și 47% din LVHM, le-a oferit investitorilor minoritari în Christian Dior SE 260 de euro pentru o acțiune și să renunțe la unele dintre participațiile sale la rivalul Hermes International, din care deține 8%.

În plus, LVMH dorește să preia pentru 6,5 miliarde de euro, inclusiv datorile, Christian Dior Couture, care produce gențile Lady Dior și articolele de îmbrăcăminte pentru bărbați și femei Christian Dior.

Cele două tranzacții ar unifica operațiunile mărcii Christian Dior în cadrul grupului LVMH, care deține deja parfumurile Dior, a subliniat directorul financiar de la LVMH, Jean-Jacques Guiony.

Dior deține 41% din LVHM, care este unul dintre cei mai mari producători globali de produse de lux, pondere pe care și-o va păstra, după tranzacții.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii