Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Klaus Iohannis va începe procedurile de desemnare a unui nou premier după ce Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis va începe procedurile de desemnare a unui nou premier după ce Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis solicită rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. Ea afirmă că toate procedurile de desemnare a unui nou premier vor fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament, situaţie în care nu s-a ajuns, informează NEWS.RO.
klaus-iohannis

Mădălina Dobrovolschi a precizat că preşedintele Iohannis „a luat act” că în interiorul coaliţiei de guvernare a apărut „o nemulţumire” şi se încearcă schimbarea întregului Cabinet.

„Preşedintele României a primit scrisoarea semnată de preşedinţii PSD şi ALDE prin care anunţă că au retras Guvernului sprijinul politic. Preşedintele României a luat act că în interiorul coaliţiei a apărut o nemulţumire în ceea ce priveşte activitatea Executivului şi că se doreşte schimbarea întregului Cabinet”, a spus Dobrovolschi.

Ea a precizat însă că, potrivit Constituţiei, paşii procedurali nu au fost încă îndepliniţi.

„Potrivit articolului 106 din Constituţia României, funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului. (…) Conform articolului 107, dacă prim-ministrul se află într-una din situaţiile prevăzute la art 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului, ca prim-ministru interimar”, a explicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

Dobrovolschi a explicat că, în acest moment, nu ne aflăm într-una din aceste situaţii. De asemenea, ea a adăugat că preşedintele Iohannis „solicită rezolvarea urgentă a crizei din acest moment”.

VEZI TOPUL AGENȚIILOR DE PR DIN ROMÂNIA – ANUL 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii