Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 JLL: 96 mil. euro din tranzacții cu proiecte office în T1 2016 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Imobiliare |
|

JLL: 96 mil. euro din tranzacții cu proiecte office în T1 2016

România continuă să atragă investitorii imobiliari și în acest an, pe fondul indicatorilor macroeconomici stabili și cu perspective de îmbunătățire, dar și al randamentelor mai atractive față de alte piețe din regiune.
Bani_Venit_Cheltuieli.jpg

Valoarea tranzacțiilor imobiliare din România în primul trimestru a totalizat 180 de milioane de euro, peste jumătate, 96 milioane de euro, reprezentând vânzări de proiecte de birouri din București, potrivit companiei de consultanță imobiliară JLL România. De asemenea, proiectele industriale și logistice au rămas și în acest an în atenția investitorilor atrăgând peste o treime din tranzacțiile cu active imobiliare din primul trimestru, în sumă de 57 milioane de euro.

Ce nu le place investitorilor străini la România

Restul tranzacțiilor a avut ca obiect spațiile de retail, cu un total de 28 de milioane de euro. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, tranzacțiile cu proprietăți comerciale – birouri, spații industriale, logistice și de retail, au crescut în primul trimestru din acest an cu peste 30%.

Reprezentanții JLL spun că văd, și în acest an, un interes crescut pentru piața imobiliară din România din partea unor investitori noi, atrași de randamentele atractive pe care le pot obține comparativ cu alte piețe din regiune, precum Polonia, Cehia sau Ungaria. De pildă, acest an a marcat intrarea în România a unuia dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, Blackstone, prin platforma europeană Logicor.

JLL: Cerere mai mare decât oferta pe segmentul industrial

”JLL a reprezentat Logicor la preluarea portofoliul Immofinanz de proiecte logistice și industriale din România, într-o tranzacție pan-europeană, care a implicat și active din Germania și Ungaria. Ne concentram pe atragerea de noi investitori din multiple geografii pentru că avem convingerea că România reprezintă o oportunitate neexplotatată în contextul actual din Europa Centrală și de Est. Ne bucurăm să vedem că alături de GLL, alți investitori cu istoric și expunere în România, precum GTC, au reluat achizițiile. Este încă o dovadă că România reprezintă în acest moment o oportunitatea de investiții”, a declarat Silviana Badea, head of Capital Markets JLL România.

CTP, cel mai mare investitor din imobiliarul românesc în 2015

Tranzacția Logicor-Immofinanz este una dintre cele mai mari încheiate în primul trimestru. Alte achiziții importante au fost preluarea a integrală de la fondul Bluehouse a proiectului de birouri City Gate de către GTC și achiziția de către Alpha Bank a clădirii de birouri Cubic Center, deținută de Adval Asset Management.

Randamentele prime pe piața locală s-au redus în primul trimestru cu 25 puncte de bază și se situează la 7,5% pe piața de birouri și la 9% pentru proiectele industriale. ”Pentru următoarea perioadă nu estimăm o scădere semnificativă a randamentelor”, mai spun reprezentanții JLL România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii