Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Jens Stoltenberg (NATO) lansează un apel la calm și dialog între Turcia și țările occidentale - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Jens Stoltenberg (NATO) lansează un apel la calm și dialog între Turcia și țările occidentale

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat luni un apel la detensionarea relațiilor diplomatice dintre Turcia, pe de o parte, și Germania și Olanda, pe de altă parte, după ce în ultimele zile a apărut o criză între Ankara și mai multe capitale europene în legătură cu activități electorale turce în Europa Occidentală, transmite DPA, conform AGERPRES.
nato flag

„Dezbaterea solidă este esența democrației — dar la fel este și respectul reciproc. De aceea, încurajez toți aliații să manifeste respect reciproc, să dea dovadă de calm și să aibă o abordare moderată pentru a contribui la detensionarea situației”, a spus Jens Stoltenberg.

El a lansat un apel la dialog și le-a cerut țărilor în cauză să se concentreze pe ceea ce le unește în calitate de membre ale NATO.

Turcia va organiza la 16 aprilie un referendum cu privire la reforma constituțională prin care se vor extinde prerogativele președintelui țării.

Executivul de la Ankara mizează pe mitingurile prevăzute în țări vest-europene pentru a convinge diaspora turcă din Europa să voteze în favoarea referendumului.

În Germania trăiește cea mai importantă comunitate turcă din lume în afara granițelor Turciei. Aceste adunări politice au cauzat însă o gravă criză diplomatică între Ankara, pe de o parte și Berlin și Haga, de cealaltă parte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii