Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Investiție de peste 200.000 de euro într-o nouă platformă de crowdfunding 100% românească - Forbes.ro
Cautare, Contributor

IT |
|

Investiție de peste 200.000 de euro într-o nouă platformă de crowdfunding 100% românească

Platforma românească de crowdfunding Sprijina.ro a fost lansată după o investiție de peste 200.000 de euro.
sprijina

Proiectul se adresează atât ONG-urilor, persoanelor fizice (peste 18 ani) sau juridice, românești, care au o idee de afacere sau de proiect pe care diferiți susținători (persoane fizice, companii sau organizaţii non-profit, din orice colţ al lumii) le pot sprijini financiar, prin donații, care se fac prin această plaformă.

Susţinătorii proiectelor care aleg să se implice concret pot sprijini financiar cauzele în cea mai sigură, legală şi transparentă manieră, exclusiv prin transfer bancar sau plată online cu cardul, urmând ca, ulterior, să poată opta pentru plata via SMS, au anunțat realizatorii platformei Sprijina.ro.

În ceea ce priveşte iniţiatorii cauzelor, aceștia au la dispoziţie un calendar de acţiuni, structurat pe 30 de zile, iar detalii legate de promovarea proiectului gasesc în cadrul platfomei online.

În spatele proiectului Sprijina.ro se află antreprenorul român Tudor Ţiboc, fondator al grupului QuickMobile, care a investit peste 200.000 de euro în realizarea și promovarea acestei platforme online. El se așteaptă să ajungă pe break-even, în urma investiției, la mijlocul anului viitor.

„În 2014, companiile româneşti au utilizat doar un sfert din plafonul de sponsorizare deductibil de către autorităţi pentru a sprijini cauze şi proiecte cu perspectivă. Este un procent mult sub media europeană, de 43%. Şi vorbim de un plafon ce a depăşit suma de 500 milioane euro în România, anul trecut. Este evident, atunci, potenţialul crowdfunding-ului ca soluţie nu doar de finanţare, dar şi de promovare, susţinere a unor proiecte excepţionale. Acestea pot fi şansa României la o societate mai bună, mai curată, mai aplecată spre valori”, declară Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

În ultimele șase zile au fost publicate pe platforma abia lansată, patru cauze, care au reușit să strângă aproximativ 10.000 de euro de la 115 donatori.

Sprijina.ro acoperă, în prezent, 28 de categorii de cauze/proiecte, de la antreprenoriat, la educaţie, cultură, sport, mediu sau călătorii. Platforma este dedicată atât iniţiatorilor cauzelor, care beneficiază de consultanţa şi know how-ul echipei Sprijina.ro în construirea, publicarea şi promovarea proiectului, cât şi celor care doresc să susţină financiar şi moral cauzele sau proiectele de interes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii