Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Hidroelectrica a câștigat procesele cu Alpiq Romindustries si Alro, care cereau daune de 657 de milioane de lei - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Hidroelectrica a câștigat procesele cu Alpiq Romindustries si Alro, care cereau daune de 657 de milioane de lei

Tribunalul București a respins contestațiile formulate de Alpiq RomIndustries și Arlo SA împotriva măsurii Administratorului Judiciar Euro Insol, reprezentând daune pentru diminuarea cantității de energie livrată de către Hidroelectrica în perioada septembrie 2011 – aprilie 2012.
hidroelectrica

Traderul de energie Alpiq Romindustries și producătorul de aluminiu Alro au pierdut procesul cu Hidroelectrica prin care cereau daune de 657 milioane de lei, din cauza neînscrierii in tabelul preliminar al creanțelor întocmit după intrarea Hidroelectrica în insolvență.

„Alpiq RomIndustries și Alro SA fac parte din categoria traderilor de energie cunoscuți de publicul larg ca „băieții deștepti” de la Hidroelectrica care au beneficiat de contracte preferențiale încheiate cu producătorul de energie din derularea cărora Hidroelectrica a fost prejudiciată cu 1,1 miliarde de euro”, a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar EuroInsol. „ Alpiq RomIndustries și Alro au tergiversat soluționarea acestor cauze mai bine de trei ani de zile prin recurgerea la diverse tertipuri avocățești materializate în: cereri de amânare, de strămutare, de recuzare ori cereri de probe fără legătura cu obiectul cauzei”, a mai adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI:  Hidroelectrica a avut un profit de 1,1 miliarde de lei în 2015

Instanța a acordat Hidroelectrica integral cheltuielile de judecată solicitate în cele două litigii – onorarii, expertize, avocați – respectiv 68.000  de lei în litigiul cu Alpiq și 61.000 de lei in litigiul Alro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii