Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Hercesa, 25.000 mp de locuințe în lotul ”Orhideea” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Imobiliare |
|

Hercesa, 25.000 mp de locuințe în lotul ”Orhideea”

Planurile grupului spaniol vizează dezvoltarea terenului de 5.200 mp pe care îl mai deține după ce a vândut 12.700 mp din parcelă către Forte Partners.
Mauricio Mesa

Când îl întrebi despre planurile de dezvoltare ale grupului Hercesa în România – în afară de a treia fază a ansamblului Vivenda și de clădirea de birouri din zona Unirii, dezvoltări deja anunțate –, Mauricio Mesa Gomez (foto sus, în stânga), director general Hercesa pentru România și Bulgaria, spune că grupul are planuri pentru lotul de 5.200 de metri pătrați situat în vestul Capitalei, în apropiere de Carrefour Orhideea.

Pe aceeași temă: Hercesa, 14 mil. euro în a treia fază a Vivenda Residencias

”Forte Partners (una dintre companiile care au cumpărat lotul de 12.700 de metri pătrați – n.red.)va începe acolo un proiect de birouri.Suntem într-o discuție cu un investitor pentru un parteneriat în care Hercesa să fie designer și consultant și, alături de un investitor, să facem aproximativ 25.000 de metri pătrați de apartamente”, spune, pentru ”Forbes România”, Mauricio Mesa Gomez.

Un alt proiect, de această dată pe termen mediu sau chiar lung, este dezvoltarea unui nou ansamblu rezidențial în cartierul Ghencea, pe un teren în suprafață de 14 hectare.”Este o investiție mare, nu este un proiect pe care să ne gândim să-l începem pe termen scurt. Prima fază trebuie gândită cu măcar 300-400 de apartamente. El o să fie, probabil, pe termen mediu, dacă piața continuă cum este acum: mai dinamică, cumpărătorul are din nou încredere, băncile ajută, banii sunt mai ieftini, se dau împrumuturi. Dacă nuse întâmplă nimic – Doamne-ajută, cum se spune în românește – este un proiect fezabil în doi-trei ani.”, explică oficialul Hercesa.

Rezidențial: Întoarcerea investitorilor

Nu în ultimul rând, în septembrie va fi inaugurat restaurantul de la etajul șase al clădirii Gambrinus – cuprinde Hotel Cișmigiu, Institutul Cervantes și spații culturale –, în urma unei investiții de 300.000 de euro în amenajare, spațiul fiind deja construit. ”Va fi, de fapt, un spațiu amenajat pentru evenimente sociale, business, corporate . Am schimbat un pic conceptul, inițial voiam să facem un restautant a la carte, dar am văzut că evenimentele merg foarte bine”, spune Mauricio Mesa, adăugând că Hotel Cișmigiu a avut, în luna mai, un grad de ocupare de 85%.

ISTORIA HOTELULUI CIŞMIGIU

1912– Nicolae Pissiota, arhitectul aromân, construieşte unul din cele mai impozante hoteluri din Bucureştiul acelor ani, Palace Hotel, redenumit ulterior Hotel Cişmigiu. Pissiota, primul proprietar al hotelului, a realizat proiectul pentru structura de rezistenţă a clădirii, autorul proiectului de arhitectură fiind Arghir Culina, care avea, pe atunci, doar 29 de ani.

1941– Se deschide la parterul Palace Hotel celebra Berărie Gambrinus, de către un anume Naumescu, continuând tradiţia de peste 40 de ani a renumitei berării a lui Caragiale. Marele dramaturg  luase in 1901 în comandită berăria Gambrinus, aflată încă din 1897 în casa Mandy de pe strada Ion Câmpineanu 4, lângă Teatrul National (actualul hotel Novotel).

1948– Instituirea regimului comunist în România îşi pune amprenta nefastă şi asupra Palace Hotel, care este naţionalizat şi i se schimbă denumirea din „Palace” în „6 Martie”, data instaurării guvernului dr. Petru Groza (1945), primul guvern comunist al României.

1965– Hotelul primeşte numele de „Hotel Cismigiu”- după parcul din apropiere, unde, cu 100 de ani înainte, fusese instalată prima cişmea din Bucureşti.

1990– Hotelul devine Căminul Studenţilor de la Academia de Teatru de Film. Condiţiile mizere din acest stabiliment i-au insiprat pe membrii formaţiei Vama Veche, care au lansat melodia „Hotel Cişmigiu”.  Actorul Cristi Iacob, care a scris versurile melodiei, a fost unul din studenţii care au locuit aici.

1995– Clădirea este închisă din cauza condiţiilor mizere.

2004– Dezvoltatorul imobiliar spaniol, Hercesa, cu mai mult de 35 de ani de experienţă in domeniu, achiziţionează prima clădire în România – Hotelul Cişmigiu.

2012– Hercesa organizează evenimentul de lansare al noului Hotel Cişmigiu, care a fost  deschis pentru turişti în ianuarie 2013.

GALERIE FOTO: Cum arată noul Hotel Cișmigiu după reconstrucția făcută de Hercesa

CIFRELE RECONSTRUCŢIEI

2,5 milioane de ore de muncă în execuţie şi proiectare au fost necesare

132 de companii din domeniul materialelor de construcţii şi serviciilor, răspândite pe 4 continente, au fost implicate

6.000 de metri cubi de beton au fost turnaţi

12.000 de tone de fier au fost folosite

15 milioane de euro a fost investiţia totală

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii