Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Guvernul plătește interpreți mimico-gestuali pentru emisiunile informative de la TV - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Guvernul plătește interpreți mimico-gestuali pentru emisiunile informative de la TV

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 13 iunie, printr-un comunicat de presă difuzat de Camera Deputaților că televiziunile vor putea folosi interpreți mimico-gestuali plătiți de Guvern, informează MEDIA EXPRES.
Guvernul Romaniei

„Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat o inițiativă «Comunicarea alternativă, societate incluzivă», în cadrul căreia, pentru prima oară în România, televiziunile vor putea beneficia, gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative”, se arată în comunicat.

Potrivit deputatului PSD, interpreții mimico-gestuali vor fi puși la dispoziție în urma unui parteneriat între Asociația Surzilor din România și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, pentru „transmiterea știrilor, suplimentar față de cele 30 de minute prevăzute în prezent în legea audio-vizualului”.

Televiziunile trebuie să ceară Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități creșterea numărului emisiunilor dedicate persoanelor surdo-mute.

VEZI TOPUL AGENȚIILOR DE PUBLICITATE DIN ROMÂNIA – ANUL 2016

Tamara Ciofu: „În același timp, este important să se adopte la nivelul Guvernului o strategie pentru promovarea unor campanii sociale periodice, inclusiv prin introducerea unor mesaje publice la radio și TV pentru conștientizarea și înțelegerea persoanelor cu dizabilități, astfel încât să crească gradul de acceptare și integrare în societate a acestora”.

Tamara Ciofu este vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaților.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii