Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Guvernul Grindeanu obligă multinaţionalele să facă raportări financiare detaliate în statul de rezidenţă fiscală - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Guvernul Grindeanu obligă multinaţionalele să facă raportări financiare detaliate în statul de rezidenţă fiscală

Guvernul a aprobat, vineri, o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului de procedură fiscală, prin care transpune în legislaţia românească o directivă europeană menită să reducă optimizările fiscale ale marilor companii multinaţionale, realizate în principal prin preţuri de transfer, marile grupuri fiind obligate să facă raportări financiare detaliate în statul de rezidenţă fiscală, informează NEWS.RO.
BUCURESTI - CONFERINTA DE PRESA - PSD

Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Este vorba de transpunerea în legislaţia naţională a unei directive europene adoptate anul trecut, care vizează combaterea evaziunii fiscale şi a planificării fiscale agresive. Multinaţionalele vor face raportări în statul de rezidenţă fiscală. Este o Ordonanţă care urmăreşte pe de o parte combaterea evaziunii fiscale şi a planificării fiscale agresive şi, pe de altă parte, transparentizarea activităţii acestor companii multinaţionale”.

Ea a precizat că aceste companii vor fi obligate să furnizeze în raportul pentru fiecare ţară în parte, depus anual şi pentru fiecare jurisdicţie fiscală în care desfăşoară activităţi economice, cuantumul veniturilor, cuantumul profiturilor anterioare impozitării veniturilor şi al impozitelor pe venit plătite sau acumulate.

Potrivit Executivului, actul normativ transpune în legislaţia naţională Directiva (UE) 2016/881 de modificare a Directivei 2011/16/UE în ceea ce priveşte schimbul automat obligatoriu de informaţii fiscale.

Directiva asigură concurenţa loială între grupurile de companii multinaţionale din Uniunea Europeană şi cele din afara acesteia, dar care deţin una sau mai multe entităţi situate în UE, întrucât prin prevederile sale ambele categorii de grupuri sunt supuse obligaţiei de raportare.

VEZI BILANȚURILE FINANCIARE ALE TELEVIZIUNILOR – ANUL 2016!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii