Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu și membrul generației 30 sub 30, Tică Darie, printre inovatorii sociali numiți de organizația globală Ashoka - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Filantropie |
|

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu și membrul generației 30 sub 30, Tică Darie, printre inovatorii sociali numiți de organizația globală Ashoka

Ashoka, organizație globală de sprijinire a antreprenoriatului social, a realizat topul inovatorilor sociali din România: peste 30 dintre cele mai cunoscute nume ale antreprenoriatului social.
vlad-voiculescu

Printre aceştia se numără Vlad Voiculescu – creatorul taberei dedicate copiilor bolnavi de cancer MagiCamp, Elena Calistru – preşedinte şi co-fondator al organizaţiei  pentru implicare civică Funky Citizens, Tică Darie – fondatorul Întreprinderii Sociale Made in Roșia Montană, Oana Preda – unul dintre iniţiatorii Centrului de Resurse pentru participare publică (CeRe)  și Cristian Lupșa – fondatorul publicaţiei Decât o Revistă.

În ultimele luni, Ashoka a cartografiat Harta Inovatorilor Sociali din România. Aceasta cuprinde numele a aproape 1.000 de oameni care generează schimbarea în țara noastră. Din cercetare a rezultat și topul inovatorilor sociali şi al susţinătorilor lor, care reuneşte peste 30 dintre cele mai cunoscute nume ale antreprenoriatului social.

Citește și: Copilul de suflet al Roșiei Montane

Ashoka este cea mai mare organizație globală de sprijinire a antreprenoriatului social, care pune accentul pe inovația socială cu impact sistemic și investește în oamenii care produc o schimbare importantă în societate. Unele dintre cele mai de succes inovații sociale implementate în România – Teach for Romania, TechSoup și Simplon – au fost fondate în țara de origine de către membrii Ashoka.

De 35 de ani, Ashoka identifică și sprijină antreprenori sociali de vârf. Acești oameni schimbă, prin creativitate, curaj și perseverență, societăți întregi. Peste 60% din inovatorii sprijiniți de noi transformă radical politicile publice și guvernanța domeniilor în care acționează, fie că vorbim de energie și mediu, de incluziune socială sau de educație. (…) ”, a declarat Corina Murafa, Co-Director Ashoka România.

Citește și: Forbes „30 sub 30”, ediția 2017

“ (…) În 2017, prin programul Localizer, vom aduce până la 10 Ashoka Fellows internaţionali care au dezvoltat inovaţii în sectoare precum educație, energie și incluziune socială pentru a discuta modelele lor şi posibile adaptări la contextul local din România”, a adăugat Laura Catană, Co-Director Ashoka România.

Prin Ashoka Venture, un proces riguros de selecţie la nivel internațional, Ashoka va selecționa primii inovatori sociali români, care se vor alătura celorlalți 3.500 de Fellows din întreaga lume într-un program intensiv de Fellowship care include sprijin financiar și non-financiar, pentru a-și propulsa ideile și acțiunile pe noi dimensiuni de impact.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii