Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Dan Stratan - 500 Miliardari Ediția 2011 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dan Stratan – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Dan Stratan Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 49 de ani Resedinta: Iași Domeniu/Companie: Consultanță, imobiliare, agenții de publicitate  

Dan Iulian Stratan se numără printre cei mai discreţi oameni de afaceri din Iaşi. Milionarul îşi petrece timpul liber făcând naveta între Bucureşti şi Londra, oraşe unde deţine o serie de proprietăţi. Stratan provine dintr-o familie cunoscută în Iaşi. Mama sa, Elena Stratan, lucrează ca medic ginecolog în oraş şi deţine „Cabinet Avicena“, una dintre cele mai vechi clinici de ginecologie private din Iaşi. Tatăl, Iulian, a lucrat ani de zile ca şef al Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon“, iar acum coordonează farmacia care are sediul la parterul clinicii de ginecologie a soţiei.

Stratan a urmat tradiţia familiei, absolvind Facultatea de Medicină din Iaşi. Chiar şi aşa, omul de afaceri a preferat să se dedice altor proiecte şi nu a practicat niciodată medicina.Imediat după Revoluţie, la 26 de ani, a deschis împreună cu mama sa mai multe firme prin care vindea tot felul de mărfuri, de la alimmente, băutură şi ţigări până la electrocasnice. A fost doar începutul. După câţiva ani, în 1996, Dan Stratan a fost remarcat de Sorin Ovidiu Vîntu, relaţia cu fostul cap al FNI aducându-i multe dintre beneficiile şi relaţiile de care se bucură astăzi.

Întâlnirea cu „părintele FNI“ a fost un punct de cotitură în cariera lui Stratan, astfel că de la vânzarea de băuturi şi ţigări, el a devenit membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Gelsor SA. Declanşarea scandalului FNI, în 2000, a coincis cu numirea lui Dan Stratan în funcţia de preşedinte al Gelsor. La creşterea averii lui Dan Stratan au contribuit şi contractele cu statul român.

Romcapital Invest, firma controlată de Dan Stratan, a acordat consultanţă principalelor companii care au câştigat la CNADNR licitaţiile pentru autostrăzi – Aktor, Vinci, Astaldi, Colas, Strabag sau Apolodor. Discreţia lui Stratan îi caracterizeză şi viaţa privată, nu doar businessurile. Cu toate acestea, ieşeanul nu a putut evita scandalurile mondene. În luna martie a anului trecut, Stratan a fost fotografiat şi filmat de paparazzii de la „CanCan“ alături o tânără cunoscută prin cluburile de fiţe din Dorobanţi. Este vorba de o anume Belba, o tânără de 20 ani cu lipici la miliardari.

Vezi care era averea lui Dan Iulian Stratan în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii