Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 A crescut numărul locurilor de muncă vacante din economie - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

A crescut numărul locurilor de muncă vacante din economie

Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a crescut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 60.700, chiar dacă a scăzut uşor faţă de trimestrul al treilea, infornează NEWS.RO.
locuri de munca shutterstock_583096804

Cele mai multe locuri de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (4,01%) şi în sănătate şi în asistenţă socială, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Rata medie a locurilor de muncă vacante, care reprezintă proporţia posturilor neocupate în totalul locurilor de muncă disponibile, a fost în al patrulea trimestru al anului 2016 de 1,29%, în scădere cu 0,05 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent.

Comparativ cu al treilea trimestru al anului trecut, numărul locurilor de muncă neocupate a scăzut cu 3,8%, ceea ce înseamnă 2.200 de joburi disponibile mai puţin.

Cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (4,01%), în sănătate şi asistenţă socială (3,04%) şi în activităţi de spectacole, culturale şi recreative (2,65%).

La nivelul economiei reale, cea mai mare criză de forţă de muncă se înregistrează în industria de prelucrare, unde în al patrulea trimestru erau 14.500 de locuri de muncă vacante, adică un sfert din numărul total la nivel naţional.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii