Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Creatoarea de dulciuri sofisticate - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Gastronomie |
|

Creatoarea de dulciuri sofisticate

Mihaela Ciorik și-a descoperit pasiunea pentru dulciuri în copilărie alături de mama și bunica ei, pasiune pe care a perfecționat-o în Elveția mai târziu.
Sweet Concept monoportii

 

1. Torturi, cupcakes, macaroons – un întreg atelier de creații dulci. Ce v-a determinat să porniți acest business, cu ce motivații și, mai ales, care este povestea voastră?

Totul a început încă din copilărie, când pasiunea față de dulciuri a fost insuflată de bunica și mama mea. Ideea a început să prindă contur mai târziu, în Elveția, cu câțiva ani în urmă când mă aflăm acolo la studii. Am descoperit un alt univers, țara dulciurilor oferind o gamă cu mult diferită față de prăjiturile și torturi care se găsesc la noi în țară – mult mai fine, mai rafinate și mai sofisticate. După terminarea master-ului în Marketing m-am întors în țară și mi-am găsit un job în domeniul în care mă specializasem însă visam să transform pasiunea pentru prăjituri în ceva mai mult și într-un final am avut curajul să lansez pagina Sweet Concept pe o rețea de socializare și să promovez câteva dulciuri făcute de mine.

Au venit primele comenzi și așa a început povestea atelierului Sweet Concept. Între timp am făcut cursul de Cofetar-Patiser, completat de alte cursuri de specializare la Școala Stephan Glacier unde am minunată ocazie să învăț rețete deosebite de la maeștrii cofetari de renume ce dau trendurile în domeniu. Acum suntem o echipă, iar motivația este întreținută de către clienții mulțumiți care ne aduc zilnic zâmbetul pe buze când ne felicită pentru deliciile noastre, pentru gustul deosebit al produselor Sweet Concept ce sunt savurate cu drag în cele mai speciale momente.

 

2. Ce aduce nou Sweet Concept pe piața atelierelor de cofetărie din România?

Atelierul Sweet Concept reflectă dorința de a aduce pe piață din România un nou concept de dulciuri premium cu combinații inedite de arome, texturi și culori, ingrediente naturale de înaltă calitate și design deosebit ce oferă posibilitatea de a personaliza prăjiturile. Deși am crescut cu prăjiturile clasice pe care le-am savurat cu toții, am simțit mereu dorința de a experimenta cu noi ingrediente și arome, participăm periodic la cursuri de specializare, iar asta se vede în gama noastră variată de produse, pe care o dezvoltăm continuu.

Sweet Concept tort

3. Domeniul dulciurilor este unul extrem de sensibil și solicitant, chiar dacă aparent, nu pare așa. Care au fost cele mai mari provocări pe care echipa Sweet Concept le-a depășit cu succes până acum?

Ca în fiecare domeniu, provocările apar în special în faza de început și vizează găsirea furnizorilor care să-ți asigure ingrediente de calitate, formarea echipei și promovarea produselor către publicul țintă, însă dacă pornești la drum cu un vis susținut de un plan și de multă muncă, vei depăși cu succes toate provocările.

Domeniul este unul solicitant și delicat însă foarte special, deliciile noastre îndulcesc momente speciale, fie că vorbim de o nuntă ce marchează un început de drum, un botez ce celebrează un start în viață, aniversarea cuiva drag, suntem onorați să luăm parte la fiecare dintre ele. Cele mai mari provocări vin în lunile din sezonul nunților când de multe ori apar comenzi neprevăzute și neașteptate. Organizarea este secretul și, mai ales, muncă în echipă și comunicarea.

 

4. Și ca să vedem și partea pozitivă a business-ului, care sunt  cele mai mari realizări ale voastre, de la lansare și până în prezent?

Fiecare eveniment încheiat cu succes reprezintă o realizare, ne emoționează mesajele de mulțumire primite după fiecare dintre ele și ne bucurăm atunci când clienții revin sau ne recomanda serviciile. Se creează legături frumoase în acest domeniu și astfel avem ocazia să fim alături de clienții noștri în momente cheie – avem cupluri care au apelat la serviciile noastre pentru nuntă și apoi ne-au anunțat cu emoție venirea primului copil și le-am fost alături și la botez, companii care aleg produsele noastre pentru a transmite mesajele campaniilor, prieteni adevărați care oferă torturi surpriză, ne bucurăm să fim alături de fiecare dintre ei. Suntem o echipă tânără, o mână de oameni dornici să evolueze și să creeze mereu prăjituri inedite și originale.

capsuna 1 logo

5. Pentru ce tipuri de evenimente au fost solicitate serviciile și ducliurile voastre? Aveți preferințe în acest sens?

Cele mai multe solicitări sunt pentru evenimente private – nunți și botezuri, dar și evenimente corporate și petreceri aniversare. Pentru echipa Sweet Concept este mereu o încantare să poată îndulci aceste evenimentele speciale, indiferent de natura lor. Trebuie să recunoaștem însă că petrecerile pentru copii sunt mereu cele mai drăgălașe, pline de viață și fantezie. Și nunțile au farmecul lor, fiecare poveste de dragoste este unică, iar noi încercam mereu să surprindem prin prăjiturile din candy bar și tort, povestea mirilor și tematica petrecerii.

 

6. Ce planuri de viitor are echipa Sweet Concept?

Vorbeam mai devreme de provocări, iar lipsa unui spațiu de vânzare directă este unul dintre ele, oamenii vor să vină la cofetăria noastră, să vadă și să deguste prăjiturile iar acest lucru nu este posibil momentan, ne desfășurăm activitatea în online, produsele se lucrează la comandă iar degustările se fac doar pe bază de programare. Planurile de viitor vizează deschiderea unui boutique unde deliciile noastre să poată fi degustate.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii