Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 CertAsig și-a crescut volumul de afaceri cu 20% în prima jumătate din 2015 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

CertAsig și-a crescut volumul de afaceri cu 20% în prima jumătate din 2015

Compania de asigurări independentă CertAsig și-a crescut volumul de afaceri cu 20% în prima jumătate a anului, și a ajuns la prime totale subscrise de 7 milioane de euro, față de 5,8 milioane euro în aceeași perioadă a anului trecut. CertAsig are sediul în România și operațiuni atât pe plan local cât și în Turcia și în Bulgaria.
business

Aproximativ o treime din primele subscrise au fost generate în asigurări de garanții contractuale, o clasă de asigurări specializate în care CertAsig este unul dintre principalii jucători ca mărime din România, cu prime totale subscrise de 2 milioane euro în prima jumătate a anului 2015.

Asigurările de garanții acoperă riscurile contractuale care pot interveni între companii furnizoare și companii sau instituții beneficiare.

O treime din volumul nostru de afaceri este generat de garanțiile contractuale (cum ar fi cele de participare la licitații, de bună execuție, de mentenanță, de rețineri și de bună conduită) și de răspunderile generale ale companiilor. Mulți dintre clienții noștri de asigurări de garanții contractuale activează în construcții, transport, din ce în ce mai mulți în IT , spune James Grindley, CEO CertAsig.

Asigurările pentru domenii inginerești și construcții reprezintă clase de asigurări cheie pentru CertAsig, generând 12% din volumul de prime subscrise, cu 0.8 milioane euro.

Potofoliul CertAsig în aceste clase de asigurări a crescut cu 13% în primul semestru 2015, chiar și în contextul în care acest segment de piață a fost în declin în România.

În ceea ce privește asigurările maritime (casco maritim, răspunderi generale), asigurările pentru cargo și asigurările aviatice generale generează cumulat aproximativ o treime din primele subscrise de CertAsig.

Majoritatea clienților sunt proprietari și operatori de nave sau aeronave din Turcia, dar asigurătorul oferă aceleași produse și clienților din țară  dar și din  Bulgaria.

În România asigurăm peste 300 de nave, care operează în principal în bazinul Mării Negre sau în împrejurimi. Unele din navele de dimensiuni mai mari operează și pe distanțe crescute, efectuând transporturi de mărfuri, pe care deasemenea le asigurăm. Pentru acest domeniu de activitate, avem centre dedicate de subscriere în București și Constanța, precum și un birou de legătură în Istanbul, adaugă Grindley.

Asigurările pentru cargo și bunuri în tranzit au generat o creștere a primelor subscrise cu 40% față de perioada similară a anului anterior, depășind în prezent 5% din totalul primelor subscrise de CertAsig.

Compania de asigurări CertAsig a lansat în iunie 2015 primul produs de asigurare pentru drone din țară, o poliță de asigurare de aviație generală customizată pentru drone comerciale. Prima dronă asigurată, deținută de o companie care realizează servicii de filmare aeriană profesională, a fost asigurată de CertAsig pentru daune potențiale de până la 1 milion euro.

CertAsig a achitat daune de 2,46 milioane euro în primele șase luni din 2015. Printre cele mai mari daune achitate de asigurator a fost o daună de 0.8 milioane euro, pentru o garanție de bună execuție, subscrisă pentru o fabrică de piese electrice din Transilvania.

Achităm dosarele de daune valide în termen de șapte zile de la finalizare, acesta fiind unul din cele mai scurte termene de plată pe piață și unul din principalele motive pentru care clienții și brokerii ne aleg pe noi, mai spune spune James Grindley.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii