Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Cele mai scumpe echipe de la Cupa Mondială - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Topuri |
|

Cele mai scumpe echipe de la Cupa Mondială

Cele mai valoroase echipe din lume sunt evaluate în funcţie de valoarea jucătorilor-vedete care o alcătuiesc.
fotbal_Liga_I.jpg

Ediţia americană a Forbes detaliază un clasament realizat de theScore, care a adunat valoarea de piaţă a fiecărei echipe naţionale de la Cupa Mondială. Acesta s-a bazat pe datele transfermarkt.com şi valor.com şi a întocmit topul în funcţie de suma transferurilor posibile pentru fiecare jucător pe piaţa actuală. Salariul, vârsta şi performanţele recente au decis această sumă, printre altele.

Naţionala braziliană este pe primul loc în acest top, fiind evaluată la 718 milioane de dolari. Cele mai scumpe nu sunt şi cele mai de succes echipe însă. Spania, deşi numărul doi, cu o valoare a echipei de 674 milioane de dolari, a fost eliminată din competiţie. Mai mult, fusese declarată de FIFA cel mai probabil câştigător al cupei, iar fiecare jucător primise un bonus de 977.000 de dolari.

Galerie foto cele mai valoroase echipe de la Mondial

A treia cea mai scumpă echipă de la Cupa Mondială din acest an este naţionala argentiniană, evaluată la 654 milioane de dolari. Germania e pe locul al patrulea, cu 622 de milioane de dolari, urmată de Franţa, cu 555 milioane de dolari, şi Anglia, cu 493 milioane de dolari.  Italia ocupă abia locul opt (449 milioane de dolari), după Belgia (468 milioane), iar Rusia este pe ultimul loc în top 10, cu 262 milioane de dolari.

Cei mai valoroşi jucători

Pentru a patra oară cel mai valoros jucător din lume, Lionel Messi are o valoare de transfer estimată la 163 milioane de dolari. În martie, el a depăşit un record vechi de 87 de ani: a devenit cel mai mare golgheter din istoria Barcelonei, după ce a marcat al 370 lea gol din cele 452 de meciuri jucate.

Cristiano Ronaldo este al doilea cel mai valoros jucător, cu 136 milioane valoare de piaţă. În 2009 Real Madrid plătea echivalentul de azi a 141 milioane de dolari pentru transferul său de la Manchester United –cel mai scump transfer din istorie. Clubul  portughez al lui Ronaldo se află pe locul 9 în topul celor mai scumpe echipe, cu 400 de milioane dolari. Brazilianul Neymar ocupă locul al treilea in topul celor mai valoroşi jucători, cu 82 de milioane de dolari. Barcelona plătise anul trecut 124 de milioane de dolari pentru transferul său.

Cei mai influenti sportivi in 2014

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii