Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Care sunt gadget-urile care se defectează cel mai des în sezonul estival - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Tech |
|

Care sunt gadget-urile care se defectează cel mai des în sezonul estival

Căldura puternică, utilizarea intensă și necorespunzătoare, fluctuațiile de tensiune, expunerea directă la lumina soarelui timp îndelungat sunt principalele cauze ale defecțiunilor echipamentelor electronice și electrocasnice din sezonul estival.
gadget.jpg

Neglijența contribuie, de asemenea, la creșterea numărului defecțiunilor înregistrate în această perioadă.

„A intrat nisip în aparatul de fotografiat și s-a blocat obiectivul”, „am intrat cu telefonul mobil în apă”, „am lăsat tableta la soare, iar acum nu mai funcționează” – sunt doar trei dintre cele mai frecvente explicații pe care le dau posesorii dispozitivelor defecte atunci când merg cu ele la reparat.

Telefoanele mobile, aparatele foto și tabletele sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service în lunile de vară.

Citește povestea din spatele afacerii Depanero

Există riscul ca unele componente să se supraîncălzească și să cedeze crește atunci când temperatura ambientală depășește 30 de grade Celsius și dispozitivele sunt folosite neîntrerupt pentru o perioadă mai lungă, arată specialiștii Depanero.

De asemenea, acești mai avertizează că paratul de aer condiționat funcționează cel mai bine când este setat să răcească aerul până la o temperatură de 20 – 21 de grade Celsius. Când este programat să răcească aerul până la 16 grade Celsius și este folosit intensiv, riscul apariției defecțiunilor crește simultan cu consumul de energie electrică.

Pe timpul verii, incidența defecțiunilor la aparatele frigorifice crește cu 25% – 30%. Astfel, este recomandată evitarea deschiderii permanente a ușilor echipamentelor frigorifice, astfel încât compresorul, piesa centrală a sistemului de răcire, să nu fie suprasolicitat.

Instabilitatea atmosferică specifică verii, împreună cu particulele de praf angrenate de vânt produc electricitate statică, iar aceasta se poate descărca direct în routere, laptop-uri sau desktop-uri, cablurile acționând precum un conductor de electricitate.

top aparate
Sursa: Depanero

Expunerea îndelungată la soare a acestora mărește riscul de supraîncălzire, poate produce creșterea în volum a bateriei, care poate deteriora și alte componente, mai explică specialiștii de la Depanero.

Depanero este un brand nou pe piața de service electro IT din România, sub care își desfășoară activitatea una dintre cele mai mari firme de service din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii