Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 ASUS: Anul acesta vom vinde peste 120.000 de laptopuri în România - Forbes.ro
Cautare



, Contributor

Tech |
|

ASUS: Anul acesta vom vinde peste 120.000 de laptopuri în România

ASUS estimează că va vinde peste 120.000 de lapotopuri pe piața din România, 50.000 de tablete, crede că smartphone-urile vor deveni cel mai vândut produs al brandului pe plan local și își anunță intenția de a aduce ZenWatch pe piața noastră.
asus

„Piața de laptopuri este piața în care ne luptăm cu alți concurenți pentru primul loc”, spune Ciprian Donciu (foto jos), country head ASUS România. Compania deține o cotă de 25% din această piață potrivit estimăriilor reprezentanților ASUS.

De asemenea, ASUS estimează întreaga piață de PC-uri din România la circa 500.000 de unități, în 2015.

„În afară de laptopuri, noi am lansat săptămâna trecută smartphone-urile, iar rezultatele de început sunt foarte bune. Credem că anul viitor este posibil să devină cel mai vândut produs din gama ASUS pe piața din România pentru că piața smartphone-urilor este mult mai mare, estimată la aproximativ 3 milioane”, mai spune Ciprian Donciu.

„Am lansat în România trei modele de smartphone-uri și urmează sa mai aducem alte patru până luna viitoare și continuăm dezovltarea categoriei. Nu avem smartphone-uri peste 1.600 de lei, dar cele mai scumpe produse ale noastre concurează, în ceea ce privește specificațiile și performanța, cu produse alte produse care acum depășesc 2.500 de lei”, a mai adăugat directorul din cadrul ASUS.

ciprian donciu

După laptopuri, cele mai mari vânzări din portorfoliul ASUS, pe piața românescacă, sunt înregistrate de plăcile de bază, plăcile video și tabletele.

În ceea ce privește zona de tablete, compania a vândut, în acest an, cu 4% mai multe unități, față de anul trecut, ajungând la aproximatv 17.000 de tablete.

„Dar observăm o stagnare sau chiar o ușoară descreștere a pieței de tablete, iar în acest caz estimăm să atingem aproximativ aceeași cifră de vânzări pe care am avut-o și anul trecut, de 50.000 de unități. Desigur, perioada în care așteptăm să înregistrăm creșteri semnificative la vânzările de tablete este cea de Black Friday”, spune reprezentantul ASUS.

Compania plănuiește să lanseze pe piața locală și câteva modele din gama ei de smartwatch-uri, în viitorul apropiat.

„Nu am adus încă această categorie de produse în România în principal pentru că Google nu oferă suport la noi în țară pentru Android Wear și nu am fost convinși că ar fi corect față de clienți să aducem un produs care să nu primească suport. Dar încercăm să îi convigem că și România este o piață interesantă și sunt sigur că smartwatch-urile ar fi bine primite aici”, declarăCiprian Donciu.

ASUS România a înregistrat anul trecut vânzări de 100 de milioane de euro și estimează pentru anul în curs o creștere de 10%. Compania are pe plan local 25 de angajați.

La nivel mondial, ASUS are peste 13. 600 de angajaţi şi o echipă R&D formată din 4.500 de ingineri, iar anul trecut compania a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 14,5 miliarde de dolari.

Citește și: Vonino – Piaţa tabletelor s-a maturizat. Preţul nu mai contează atât de mult

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii