Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ashlie Dias, fostul Chef de la Crowne Plaza, a devenit Executive Chef la Sheraton: „În maxim o lună de zile, vom avea un nou meniu” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Gastronomie |
|

Ashlie Dias, fostul Chef de la Crowne Plaza, a devenit Executive Chef la Sheraton: „În maxim o lună de zile, vom avea un nou meniu”

Indianul Ashlie Dias schimbă, după șapte ani, bucătăria hotelului Crowne Plaza cu cea a restaurantului Avalon din Sheraton București.
sheraton

În 2017, Sheraton a continuat procesul de îmbunătățire a serviciilor și produselor de 5 stele oferite. Printre obiectivele de business Sheraton de anul acesta se numără și refacerea întregului meniu și repoziționarea restaurantului Avalon, respectând cele mai înalte standarde de calitate pentru un hotel de 5 stele. În acest context, Ashlie Dias, Executive Chef, și Bogdan Bazaoache, Manager F&B, s-au alăturat, în luna mai, echipei hotelului.

„În maxim o lună de zile, vom avea un nou meniu. Plin de creativitate, ecletic, cu ingrediente românești. Dorim să aducem ce este mai bun din diferite bucătării, iar rezultatele să se combine într-un gust deosebit”, a declarat Bogdan Bazaoache, cel care a revenit la conducerea departamentului de Food&Beverage (F&B) al hotelului de o lună de zile, după o pauză de doi ani.

Citește și: Cu investiții de 350.000 de euro, Sheraton București va avea o cifră de afaceri cu 20% mai mare în 2017

Restaurantul Avalon a trecut printr-un amplu proces de repoziționare, atât la nivel de meniu, cât și design. Ashlie Dias a adus un concept unic prin abordarea creativă și eclectică a meniului. Influențelor mediteraneene li se adaugă rafinamentul bucătăriei franțuzești sau exotismul celei asiatice, păstrând, pentru fiecare preparat un element local. Astfel, în fiecare sezon sunt integrate în meniu ingrediente de bază locale, furnizate de producători certificați.

Meniul eclectic, gustul și atmosfera poziționează Avalon în categoria ”elegant casual dining”, unde un bon mediu ajunge la suma de 150 lei/persoană.

Ashlie Dias_Executive Chef Sheraton

De asemenea, Bazaoache consideră că „degeaba ai ingrediente de calitate, dacă nu ai un magician care să se joace cu ele”. Iar „magicianul” din spatele rețetelor pe care clienții le vor încerca la Avalon este Cheful Ashlie Dias. Dias a ajuns să lucreze în România din dragoste, dragoste pentru soția sa româncă.

Acesta are peste 18 ani de experiență ca Executive Chef și o vastă expertiză în crearea de rețete și conceperea de meniuri. Ashlie s-a perfecționat la Culinary Institute of America, una dintre cele mai prestigioase școli de profil din lume, de unde a primit distincția de Executive Chef. A lucrat mai bine de 14 ani pe vase de croazieră, perioadă în care a interacționat și a experimentat în plan culinar diverse bucătării.

sheraton chef 2

Cheful de la Sheraton spune că-și dorește ca gustul mâncării pe care o prepară să rămâne în mintea clienților și aceștia să-și dorească să revină cât mai curând: „Asta e casa mea, facem mâncare aici. Este un nou pas în viața mea și vreau să schimb multe”.

Dias este îndrăgostit de bucătăria românească, iar preferatele lui sunt sarmalele, la care spune că mai are de lucrat pentru a ieși perfecte. „Am făcut sarmale acasă și au ieșit unele mai mici, iar altele mai mari. Știu că este important să iasă toate la fel, mai am de lucrat la asta”.

Potrivit reprezentanților Sheraton, divizia de F&B va înregistra o creștere în ponderea cifrei de afaceri a hotelului din acest an, ajungând la 36%, față de 30%, ponderea în cifra de afaceri din 2016.

photo: Facebook Sheraton Bucharest Hotel

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii