Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Stelele de pe cerul Michelin - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Gastronomie |
|

Stelele de pe cerul Michelin

Cu toții ne dorim să ne definim viața prin hashtag-uri pozitive, iar deseori am observat că folosim pe post de atribute descriptive, sintagme precum „o experiență de stele Michelin“. Întrebarea este cum s-au născut stelele Michelin și, mai ales, ce înseamnă ele, în vocabularul cunoscătorilor de fine dining.
1900-Premier-Guide-rouge-MICHELIN-1900_photos_gallery

Povestea stelelor Michelin ia naștere în 1900, în Franța, odată cu prima ediție a ghidurilor Michelin dedicate automobiliștilor, care conțineau informații utile pentru aceștia precum localizarea stațiilor de benzină, atelierelor mecanice, hotelurilor și restaurantelor.

Ghidurile Michelin, căci de la ele a început clasificarea restaurantelor, reprezintă o serie de ghiduri publicate de compania franceză vândute de peste un secol, în întreaga lume. Stelele Michelin, simbolurile excelenței culinare, sunt acordate în 3 etape unui restaurant și implicit unui chef, de către așa numiții „inspectori“ (Michelin reviewers), având în vedere o sumă de elemente precum gustul, aspectul, creativitatea, eleganța locului și așa mai departe.5. maaemo_restaurant_0531_final-1600x1200

Astăzi, cele mai multe restaurante cu stele Michelin pot fi găsite în Franța (620), Italia (255) și Anglia (230), însă lista țărilor cu cele mai multe restaurante cu 3 stele Michelin o are în 2016 în top pe Belgia, căreia îi urmează China, Danemarca, Franța, Germania, Hong Kong și, bineînțeles, Italia.

Stelele Michelin sunt, fără îndoială, o invitație care provoacă, mai ales dacă privim spre ceea ce ne demonstrează istoria: achiziționarea sau pierderea unei stele poate avea efecte dramatice asupra succesului unui restaurant.

Poate de aceea, conform unui articol semnat de Sam Kashner în Vanity Fair (Why Some of the World’s Most Famous Chefs Don’t Want a Michelin Star), marii chefi ai lumii nu-și doresc această dovadă de recunoaștere.

Oricum ar fi, stelele Michelin au fost și vor rămâne pentru multă vreme un sistem de referință aspirațional pentru degustătorii fine dining.

Criteriile, publicate în 1936, simbolizează

* Michelin

Un restaurant foarte bun în categoria sa – Une très bonne table dans sa catégorie.

** Michelin

Excelent gătit, merită o vizită – Table excellente, mérite un détour.

*** Michelin

Bucătărie excepțională, merită
o călătorie specială- Une des meilleures tables, vaut le voyage.

1/ HERTOG JAN

Adresa: Loppemsestraat
52 8210 Zedelgem, Belgia

www.hertog-jan.com

2/ Geranium

Adresa: Per Henrik Lings Allé 4,
8. DK-2100, Copenhaga

www.geranium.dk

3/ MAISON LAMELOISE

Adresa: 36, place d’Armes –
71150 Chagny-en-Bourgogne, Franța

www.lameloise.fr

4/ Joël Robuchon (Singapore)

Adresa: 8 Sentosa Gateway
Hotel Michael – Resorts World Sentosa, Singapore

www.joel-robuchon.com

5/ Maaemo

Adresa: Schweigaardsgt
15b 0191 Oslo, Norvegia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii