Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Servicii complete de Oncologie Medicala in Spitalul Medicover - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

MedicoverVoice |
|

Servicii complete de Oncologie Medicala in Spitalul Medicover

Dr. onco
Experienta profesionala oferita de Dr. Delia Mateescu si Dr. Mihai Ciochinaru precum si modul lor de abordare al pacientului a jucat un rol semnificativ in construirea si dezvoltarea liniei de servicii dedicate oncologiei –consultatie si control oncologic, terapia specifica oncologica si integrarea cu specialitatile conexe (Medicina Interna, Imagistica Medicala, Chirurgia oncologica, Terapia intensiva, Psihiatrie)  astfel incat sa punem la dispozitia pacientilor servicii complete de cea mai buna calitate.

Pe langa practica medicala au fost implicati in diferite proiecte cum ar fi construirea “Ghidului pacientului oncologic”, lucrare editata in 2010 si distribuita gratuit. De asemenea, au publicat numeroase articole de specialitate in Romania si in strainatate si au participat cu lucrari la congrese nationale si internationale, fiind membri ale unor asociatii renumite din domeniu: Societatea Nationala de Oncologie Medicala din Romania, Societatea Europeana de Oncologie Medicala, Societatea Americana de Oncologie Clinica.

Dr. Delia Mateescu – medic primar Oncologie Medicala, Vicepresedinte al Societatii Nationale de Oncologie Medicala din Romania (2005-2013), membra in Comisia de experti CNAS pentru Programul National de Cancer (2007-2012). A participat la diverse cursuri de specializare in terapia tumorilor maligne de san, ovar, rinichi, prostata, plaman, colon si alte localizari, efectuate in centre de specialitate din Europa si SUA.

Col. (r.) Dr. Mihai Ciochinaru – medic specialist Oncologie Medicala, medic primar Hematologie Clinica, medic primar Medicina Interna, cercetator stiintific pr. gr. II,  membru in Comitetul Director al Societatii Nationale de Oncologie Medicala din Romania si membru al Societatii Europene de Hematologie, Sef Sectie de Hematologie Clinica si Oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central Bucuresti (1995-2010).

Ce servicii sunt disponibile in cadrul departamentului de Oncologie Medicala?

In Departamentul de Oncologie/Hematologie oferim tratamente complexe precum terapie cu agenti tintiti, chimioterapie, hormonoterapie sau imunoterapie. Datorita colaborarilor cu laboratoare de analize de biologie moleculara atat din Romania cat si Europa si SUA, putem oferi pacientilor nostri terapii individualizate si o abordare complexa a fiecarui caz in cadrul echipei multidisciplinare. De asemenea efectuam biopsii de maduva osoasa si toate investigatiile necesare diagnosticului hemopatiilor maligne.

Pacientii care ni se adreseaza beneficiaza de tratamente rambursate prin Programul National de Cancer (PNS3), atat in timpul internarii cat si la externare pe baza retetelor gratuite, precum si de diagnosticul si monitorizarea prin examen PET-CT, gratuit prin intocmirea dosarelor de aprobare catre CNAS.

In afara de terapiile oncologice si hematologice specifice, realizam si tratamente suportive, menite sa combata reactiile adverse la chimioterapie sau radioterapie, cu scopul cresterii calitatii vietii.

Cum poate apela un pacient la tratamentele oferite in Spitalul Medicover?

Orice pacient cu un diagnostic oncologic confirmat sau cu o suspiciune de boala maligna se poate programa la o consultatie la Call Center Medicover 021 9896. In urma consultatiei vom stabili planul de investigatii si tratamentul recomandat.

Pentru internare este necesar un bilet de trimitere de la medicul de familie, insa orice spitalizare trebuie precedata de o consultatie in cursul careia pacientului i se vor explica toate aspectele legate de investigatiile necesare si de alternativele terapeutice, pacientul fiind implicat in luarea deciziilor.

Cum a fost primit de catre pacienti Ghidul pacientului oncologic? Care a fost feedback-ul din partea colegilor din alte specialitati?

„Ghidul pacientului oncologic“ a fost prima lucrare de acest gen si deocamdata singura din Romania care se adreseaza tuturor celor care au trecut sau trec prin experienţa diagnosticului şi tratamentului unei afecţiuni maligne.

Desigur mai exista brosuri care se ocupa de anumite localizari specifice de cancer, dar nu ofera informatiile complexe precum lucrarea de mai sus, de la clasificarea formatiunilor tumorale, tipurile de tratament disponibile, managementul reactiilor adverse, semnificatia trialurilor clinice si multe alte capitole utile. Ghidul a fost foarte apreciat de pacienti, iar feedback-ul lor favorabil s-a concretizat in epuizarea rapida a celor 10.000 de exemplare distribuite prin asociatiile de pacienti. Tirajul s-a dovedit a fi insuficient avand in vedere ca la ora actuala exista peste 90.000 de pacienti cu afectiuni maligne, conform datelor furnizate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Datorita solicitarilor ulterioare, am lansat versiunea online a ghidului.

Pentru ca de la data publicarii si pana in prezent rolul terapiilor individualizate a crescut  iar medicina personalizata nu mai este doar un ’’trend’’, ci o realitate cotidiana, am hotarat impreuna cu colaboratorii mei ,Dr. Mihai Ciochinaru si Dr. Stefanel Vlad sa scriem o noua lucrare dedicata pacientilor cu cancer, care sa prezinte noile achizitii stiintifice oncologice din ultimii ani.

Lucrarea ‘’Concepte actuale de îngrijire a pacientului oncologic şi noi metode terapeutice’’ este in curs de aparitie, urmand a fi lansata la Conferinta ABC Romania (Asociatia Bolnavilor de Cancer) din acest an.

De ce ati ales sa colaborati cu Medicover?

Consider ca specialitatea de oncologie este una dintre specialitatile cu cele mai mari provocari datorita nevoilor complexe ale pacientilor nostri. Am ales sa lucrez la Spitalul Medicover, intrucat aici am gasit atat deschidere cat si sustinerea necesara dezvoltarii unui proiect de oncologie ,,state of the art’’, avand la dispozitie toate specialitatile medicale intr-un singur loc, pentru diagnostic si tratament.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii