Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Cine (ne) schimbă lumea - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Opinii |
|

Cine (ne) schimbă lumea

Cu șase ani în urmă, începeam ceea ce avea să devină unul dintre cele mai apreciate și viralizate produse ale Forbes România.
ionut_bonoiu_editorial.JPG

Era o reacție imediată la un proiect special al ediției americane a revistei Forbes, care propunea tineri sub 30 de ani pe care îi descria prin caracterizări spectaculoase, precum „game-changer“ sau „disruptor“. E drept că ei aveau pe listă câțiva miliardari în dolari, dar istoria ne-a arătat că și noi am avut tineri sub 30 de ani care făcuseră performanță la nivel mondial. Foaia goală de la care am pornit s-a umplut foarte repede cu nume de tineri cu care ne-am întâlnit de-a lungul timpului sau despre care am citit lucruri frumoase. Am extins aria de interes la cercetare, tehnologie, ONG sau industrii creative și nu ne-am limitat doar la tinerii care au rămas în România, ci am încercat să îi găsim și pe românii merituoși din străinătate.

Spre deosebire de alte proiecte, „30 sub 30“ nu era un top, așa cum erau obișnuiți fanii Forbes, ci o listă care urma să rămână deschisă și pentru care urma să acceptăm orice fel de nominalizări. Reacțiile ne-au depășit cu mult așteptările, iar numeroasele nominalizări pe care le-am primit, permanent, ne-au confirmat că acest demers reprezintă, de fapt, un pretext pentru a discuta despre un nou început pentru o societate orientată mult prea puțin către tinerii capabili să (ne) schimbe lumea. De anul acesta, am făcut un pas mai departe și am decis să dublăm miza. Am inclus pe listă 30 de tineri pentru care tehnologia este principala preocupare și alți 30 ale căror performanțe nu au, cel puțin direct, de-a face cu tehnologia.

Mai multe detalii despre „promoția 2017“, precum și despre evoluția celor 150 alumni Forbes România „30 sub 30“ veți putea regăsi, ca de obicei, în această ediție specială a revistei, dar mai ales pe forbes.ro și în social media.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii