Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Arctic a confirmat că investește 100 milioane de euro într-o nouă fabrică în România - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Industrie |
|

Arctic a confirmat că investește 100 milioane de euro într-o nouă fabrică în România

Producătorul de electrocasnice Arctic, unul dintre liderii pieței autohtone care deține o fabrică de frigidere în România, la Găești, va mai contrui o fabrică, dar de mașini de spălat rufe, la Ulmi (județul Dâmbovița).
Arctic_fabrica Gaesti

Investiţia în noua fabrică se ridică la 471 milioane lei (103 milioane de euro), grupul turcesc Arçelik urmând să aloce pentru aceasta 70 milioane de euro din profitul din ultimii ani. Primul anunț despre noua fabrică l-a făcut Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, pe 23 martie

Pentru grupul Arçelik, investițiile în România au fost, dintotdeauna, importante, iar această nouă investiție ne va permite să transformăm România într-un hub de producție pentru întreaga Europă. Noua fabrică de mașini de spălat rufe are potențialul de a transforma România într-o forță globală în industria electrocasnicelor, întrucât va crește capacitatea de producție a Arctic în România”, a precizat Hakan Bulgurlu, CEO-ul Arçelik.

Nihat Bayiz, director general al Arctic, a precizat că, până în 2024, noua fabrică va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară.

Adițional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de șomaj din România, această investiție va contribui la îmbunătățirea calității vieții la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forței de lucru, dar și atragerea unor noi investitori în zonă”, estimează Bayiz.

Noua fabrică Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik  construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0. Acest concept presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote și retele inter-conectate) și sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea și expertiza avansată).

Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente”, a adăugat Nihat Bayiz.

Arctic a avut o cifră de afaceri în România de 1,6 miliarde de lei, în 2015, cu peste 3.000 angajaţi. Prezentă pe piața din România de 47 de ani, compania are o fabrică de frigidere la Găești (Dâmbovița, foto), iar 82% din producția totală a Arctic este exportată în peste 80 de țări.

Începând cu anul 2002, grupul Arçelik a investit peste 130 de milioane de euro în fabrica de la Găești, pe care a transformat-o în cea mai mare unitate de producție din Europa continentală. Cel mai recent proiect este investiția de 24 de milioane de euro, realizată în 2013, pentru extinderea capacității de producție a acesteia.

Arçelik este prezent în 135 de țări și gestionează 11 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Dawlance, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel and Altus), având birouri de vânzări și marketing în 31 țări. În prezent, grupul are aproximativ 30.000 de angajați la nivel global şi 18 unități de producție în Turcia, Rusia, România, China, Africa de Sud, Tailanda şi Pakistan. În 2015, Arçelik a obținut afaceri de 5,2 miliarde de dolari, cea mai mare cifră de afaceri din istoria acestuia, vânzările internaţionale reprezentând aproximativ 60% din total. Grupul deține unsprezece centre dedicate în 4 țări, cumulând peste 1.000 de angajați.

 

Proprietarul mărcii Arctic va construi o fabrică cu 4.000 de locuri de muncă în România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii