Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Aleksander Ceferin este noul președinte al UEFA - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Aleksander Ceferin este noul președinte al UEFA

Aleksander Ceferin (Slovenia), în vârstă de 48 de ani, a câştigat, miercuri, alegerile pentru preşedinţia Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA). Ceferin, preşedintele federaţiei slovene, a primit 42 de voturi la congresul UEFA de la Atena, în timp ce olandezul Michael van Praag a primit 13 voturi, informează MEDIAFAX.
aleksander-ceferin-uefa_3480250

Aleksander Ceferin (foto), care a câştigat un mandat valabil până în 2019, a fost susţinut şi de Federaţia Română de Fotbal, reprezentată la Atena de preşedintele Răzvan Burleanu şi de secretarul general Radu Vişan.

„Vă mulţumesc mult. Este o mare bucurie pentru mine, dar şi o mare responsabilitate. Sunt sigur că mica mea ţară, Slovenia, este mândră de mine. Sper ca în viitor şi voi să fiţi mândri de mine”, a spus Aleksander Ceferin, după ce a fost anunţat noul preşedinte al UEFA.

Iniţial, în cursa pentru şefia UEFA s-au înscris trei candidaţi, însă spaniolul Angel Maria Villar s-a retras pe 6 septembrie.

Aleksander Ceferin este al şaptelea preşedinte ales al UEFA în cei 62 de ani de existenţă a instituţiei, după danezul Ebbe Schwartz (1954-1962), elveţianul Gustav Wiederkehr (1962-1972), italianul Artemio Franchi (1972-1983), francezul Jacques Georges (1983-1970), suedezul Lennart Johansson (1990-2007) şi Michel Platini (2007-2016).

Născut la 13 octombrie 1967, Aleksander Ceferin a absolvit, potrivit site-ului UEFA, cursurile Universităţii de Drept din Ljubljana, după care a lucrat în cadrul firmei de avocatură a familiei sale. În 2011, a fost ales preşedintele Asociaţiei de Fotbal din Slovenia, iar în februarie 2015 a fost reales pentru un mandat de patru ani.

CITEȘTE: IA-ȚI PASTILA, CU DRAG!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii