Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Adrian Nicoară - 500 Miliardari Ediția 2011 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Adrian Nicoară – 500 Miliardari Ediția 2011

Adrian Nicoara.jpg
Nume: Adrian Nicoară Avere: 8-9 milioane de euro Varsta: 45 de ani Resedinta: Sibiu Domeniu/Companie: Comercializarea carburanților, turism, piață de capital Pasiuni: masini

Adrian Nicoară, proprietar al lanţului de benzinării Euroil, consideră că vor mai trece încă cinci ani până la revenirea cifrelor din 2008. Între timp, caută posibili investitori. Jumătatea“ vizibilă a afacerii Euroil (cumnatul şi asociatul său, Domnariu Dumitru, a refuzat orice întâlnire cu „Forbes România“ şi în acest an), Adrian Nicoară, este cât se poate de relaxat când vorbeşte despre greutăţile prin care a trecut în ultimii trei ani. Şi este mai mult decât convins că va mai dura cel puţin patru-cinci ani până când businessurile pe care le-a construit vor reveni la cifrele pe care le înregistrau la jumătatea lui 2008.

Pe lângă lanţul de benzinării Euroil, sibianul mai deţine două ansambluri de apartamente, dar şi hotelul de trei stele Am Ring, din centrul Sibiului. În plus, are şi un hotel de patru stele încă în construcţie, tot în Sibiu. Pentru lanţul Euroil, de pildă, vânzările au fost cu 25% mai mici în 2010, faţă de anul precedent. Cifra de afaceri (fără TVA) a fost, anul trecut, de 124 de milioane de lei, potrivit lui Nicoară. Cotaţiile în creştere la petrol au pus presiune pe preţurile carburanţilor şi, implicit, pe vânzările la pompă. Astfel că cele 21 de benzinării Euroil, care acoperă nouă judeţe (Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Bihor, Cluj, Braşov, Prahova, Vâlcea), au fost pe pierdere anul trecut, înregistrând doar un profit din exploatare de 160.000 de lei. Investiţia în prima benzinărie, deschisă în Sălişte (Sibiu), a însemnat, în urmă cu 17 ani, echivalentul a 100.000 de mărci, îşi aminteşte Adrian Nicoară.

Din întreg lanţul de benzinării, cel mai bine a mers cea din Prahova, unde, spune Nicoară, concurenţa este mai mică faţă de celelalte judeţe în care îşi desfăşoară activitatea. Potrivit antreprenorului, investiţiile în proiectele imobiliare au început să fie recuperate: aproape trei sferturi din apartamentele construite au fost vândute. În cazul Hotelului Am Ring pe care îl deţine, gradul de ocupare a fost anul trecut de 50%. „Satisfăcător“, spune sec Nicoară.

Pentru hotelul aflat în construcţie, omul de afaceri mai are nevoie de aproximativ trei milioane de euro. Sibianul este însă convins că va face rost de aceşti bani prin vânzarea câtorva dintre benzinării. „Vrem să vindem şapte-opt benzinării. Sperăm să obţinem un preţ de aproximativ un milion de euro, pentru fiecare în parte“, spune Adrian Nicoară. În plus, mai are de recuperat de la clienţi încă cinci milioane de euro.Detaşat şi optimist, Nicoară nu regretă niciuna din deciziile luate până acum în afaceri. „De nimic nu îmi pare rău“, spune el zâmbind. Recunoaşte că încearcă să-și tempereze şi pasiunea pentru caii-putere (în 2010, înşira, pe lista maşinilor sale, un Porsche Cayenne, un Audi R8, un Mercedes S Class). „Cred că m-am mai maturizat“, admite el, zâmbind. Consideră că a devenit şi mult mai cumpătat cu timpul său, pe care încearcă să şi-l petreacă mai mult alături de familie (are doi băieţi, de 11 şi, respectiv, 17 ani).

Cât despre hobby-urile sale, schiul şi călătoriile în locuri exotice (menţionează Corsica printre cele mai interesante locuri vizitate), acestea continuă să îi influenţeze alegerile în materie de destinaţii de vacanţă.Puţini ştiu, poate, că Adrian Nicoară este şi investitor pe piaţa de capital. Mai exact, pe bursa românească. Zgârcit cu detaliile, se declară un investitor de talie medie.

Vezi care era averea lui Adrian Nicoară în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii