Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Work&life balance – Aurelian Marin, președinte ANAT: Nu văd viața fără sport - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Educaţie |
|

Work&life balance – Aurelian Marin, președinte ANAT: Nu văd viața fără sport

Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și fondatorul agneției Paradis Vacanțe de Vis, explică de ce sportul ar trebui să ocupe un loc important în viața fiecăruia și de ce Richard Branson este modelul său de antreprenor.
Aurelian Marin (Sursa foto: anat.ro)

Care sunt recomandările pe care le-ați face oricărui tânăr la început de carieră?

Apreciez și recomand, ca stil de antreprenoriat, ca model de reușită în afaceri, ca mod de abordare a afacerilor, pe Richard Branson. Recomandările lui sunt și ale mele pentru tânăra generație de antreprenori: seriozitate, sinceritate, tenacitate infinită, o stare neobosită de „căutare”, încercând să transforme chiar și situații simple, întâlnite pas cu pas, în oportunități.

Pentru un antreprenoriat de succes mai ai nevoie de optimism, de încredere în tine și în colaboratori, să fii open mind, să tratezi  în mod pozitiv situațiile apărute și să le fructifici chiar și pe cele care par total defavorabile.

Care este cea mai recentă carte citită?

Haruki Murakami – „Kafka la malul mării” („Kafka on the shore”).

Care este sportul preferat? Cum l-ați descoperit?

Nu văd viața fără sport. Ani de zile am jucat baschet și volei, în mod organizat, alternând cu fotbalul, tenisul de câmp, tenisul de masă, schiul, golful, patinajul. Sporturile mele preferate sunt însă schiul și tenisul și de 3-4 ori pe săptămână merg la sala de sport, începând de la 7.00-7.30 dimineața.

Cum evitați stresul la muncă?

Am mereu o atitudine pozitivă și proactivă și abordez problemele apărute sau temele propuse întotdeauna cu gândul că au o rezolvare sau o finalitate. În același timp, am relații foarte strânse cu partenerii de afaceri, cu care mă întâlnesc periodic pentru a găsi soluții cât mai eficiente pentru afacerile noastre. Socializarea zilnică face parte din „fișa postului” în ceea ce mă privește și profit de fiecare asemenea ocazie.

Cum reușiți să vă deconectați după perioadele încărcate?

Timpul petrecut cu familia și cu prietenii aduce foarte multă relaxare. La Constanța, unde locuiesc, ieșim frecvent în oraș, în timpul săptămânii, din martie până în octombrie, și stilul acesta de viață te ajută să vezi lucrurile într-un mod pozitiv. Plecăm însă și în vacanță, destul de des în timpul unui an, măcar pentru câteva zile. În același timp, “atacarea”unor noi proiecte, prin motivarea pe care o aduc, mă deconectează și mă relaxează! Îmi place ce fac, îmi plac provocările, motiv pentru care în multe situații, munca în sine mă relaxează.

Prin ce măsuri concrete încurajează firma dumneavoastră echilibrul work-life al angajaților ?

În compania pe care o conduc vacanțele, infotripurile, teambuilding-urile, ieșirile împreună cu angajații în oraș sunt un lucru obișnuit. Lucrăm într-un mediu prietenos și motivant.

CITEȘTE ȘI

Work&life balance : Ce carte le recomandă tinerilor Dragoș Anastasiu

Parcul de aventură Paradisland, o investiție de circa 350.000 euro

ANAT are un nou preşedinte

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii