Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Unul dintre giganții mondiali în producția de cipuri pariază pe drone - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Tech |
|

Unul dintre giganții mondiali în producția de cipuri pariază pe drone

Producătorul de cipuri Qualcomm pariază pe drone. Compania a introdus Snapdragon Flight - un cip cu un sistem construit special pentru roboți zburători, scrie forbes.com.
Qualcomm

Lumea telefoniei mobile a devenit un loc static din multe privințe. Piața globală de smartphone-uri de top s-a consolidat în jurul Apple și Samsung, cel puțin în afara Chinei. Cât timp Apple continuă să își vândă iPhone-urile de parcă ar fi prăjituri proaspăt scoase de la cuptor, supremația Samsung pe piața de telefonie mobilă este în declin, iar compania are planuri serioase de a tăia 10% din forța de muncă. Producătorul de cipuri pentru telefoane mobile Qualcomm a simțit efectele maturizării pieței și plănuiește să taie 15% din forța de muncă.

În prezent, Qualcomm pariază pe drone. Compania a anunțat cât de serioasă este decizia sa introducând Snapdragon Flight – un cip cu un sistem construit special pentru roboți zburători. Noul cip conține un procesor quad-core 2,26 GHZ, un procesor cu semnal digital de control al zborului în timp real, WiFi, Bluetooth și GPS. Ceea ce va permite dronei înregistrări video de 4K, diferite tipuri de senzori și să fie încărcată rapid cu tehnologia Qualcomm’s Quick Charge.

Noul cip se bazează pe procesorul Qualcomm’s Snapdragon 801 procesor, care este cel mai bine vândut cip al companiei pentru smartphone-uri. Procesoarele Snapdragon se găsesc cel mai adesea în  telefoanele pe bază de Android high-end, exceptând ultimele telefoane Samsung, la care s-a optat pentru propriile procesoare Exynos.

Snapdragon Flight este disponibil pentru dezvoltatorii de drone începând de astăzi, și Qualcomm  a anunțat că primul client va fi dezvoltatorul chinez de drone Yuneec, care s-a arătat foarte interesant și tocmai ce a primit o investiție de 60 de milioane de dolari de la Intel. Qualcomm a spus că Yuneec ar urma să lanseze o dronă bazată pe noul cip în 2016.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii