Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Un nou lider global pe piața gazelor industriale: Linde și Praxair au stabilit detaliile acordului de fuziune, o tranzacție de 70 de miliarde de dolari - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Plasamente |
|

Un nou lider global pe piața gazelor industriale: Linde și Praxair au stabilit detaliile acordului de fuziune, o tranzacție de 70 de miliarde de dolari

Grupul industrial german Linde, locul doi global al industriei de gaze industriale, și rivalul său american Praxair, locul trei în aceeași industrie, au anunțat că au stabilit detaliile acordului de fuziune, o tranzacție estimată la 70 de miliarde de dolari, scrie Reuters.
shutterstock_gaz-bani

Cele două grupuri au anunțat o posibilă fuziune în decembrie 2016, dar acordul nu era final. În plus, încercaseră aceeași mișcare în septembrie 2016, dar tranzacția nu s-a finalizat din cauza neînțelegerilor privind conducerea noului conglomerat.

Pentru a fi finalizat de această dată, acordul trebuie aprobat de conducerea executivă a Linde și de Consiliul Director al Praxair. Reprezentanții Linde au atenționat că stabilirea actualelor detalii nu reprezintă o garanție că tranzacția va fi finalizată.

Din fuziune va rezulta un gigant industrial, cu afaceri anuale de 30 de miliarde de dolari depășind liderul Air Liquide, cu venituri anuale de 22 miliarde de dolari. Grupurile au luat în calcul o fuziune după ce francezii Air Liquide au preluat compania americană Airgas, pentru 13,4 miliarde de dolari, în mai 2016, devenind liderul industriei.

Linde este prezent în România prin Linde Gaz România, care, în 2015, a avut afaceri de 531,6 milioane de lei, iar Praxair deține în țara noastră o participație minoritară la compania SIAD.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii