Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Topul celor mai bătrâni 10 miliardari ai planetei - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Topuri |
|

Topul celor mai bătrâni 10 miliardari ai planetei

În vârstă de 100 de ani, David Rockefeller este în continuare cel mai bătrân miliardar din lume, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari. Este urmat de Maria Franca Fissolo, în vârstă de 98 de ani, văduva fondatorului grupului Ferrero, dar și de Erika Pohl-Stroher, 97 de ani, moștenitoarea gigantului german Wella, specializat în produse pentru păr. Filantropul Henry Hillman (foto) ocupă în acest an locul 6, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari.
Henry Hillman

Locul 1 – David Rockefeller

Filantrop

100 de ani, văduv

3 miliarde de dolari

New York, SUA

David Rockefeller Sr. a împlinit 100 de ani în iunie 2015 și este cel mai bătrân miliardar din lume. Este, de asemenea, și cel mai înstărit membru al renumitei familii cu afaceri în domeniul petrolului. Rockefeller a moștenit o parte din averea familiei sale, pe care a înmulțit-o după ce a urmat o carieră în domeniul finanțelor. S-a alăturat Chase National Bank în 1946, unde a devenit ulterior CEO și președinte până în 1981, când a demisionat.În noiembrie 2014, a donat 75 de milioane de dolari către o fundație în memoria prietenului său Stavros Niarchos, pentru a extinde Rockefeller University. Este amator de artă și călătorește și acum în jurul lumii pentru a vizita muzee.

CARE SUNT CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN LUME ÎN 2016

Locul 2 –  Maria Franca Fissolo și familia

98 de ani, văduvă

22,1 miliarde de dolari

Monaco, Monaco

Maria Franca Fissolo este văduvă lui Michele Ferrero, care a pus bazele grupului cu același nume, devenit principalul jucător de pe piața de dulciuri.

Ferrero a decedat în februarie 2015. Tatăl său Pietro a creat un laborator în nordul Italiei, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a crea ingrediente pe care soția lui să le poată folosi în cofetăria sa. În acea perioadă a fost concepută, pentru prima dată, și ciocolata Nutella. Pietro a murit în 1949. Michele Ferrero a preluat ulterior conducerea companiei, iar în 1987, fiii săi au început de asemenea să controleze operațiunile acesteia

 ION ȚIRIAC ESTE SINGURUL ROMÂN INCLUS ÎN TOPUL MILIARDARILOR FORBES ÎN 2016

Locul 3 – Erika Pohl-Stroher

97 de ani

1,3 miliarde de dolari

Ferpicloz, Elveția

Părinții Erikăi Pohl-Stroher au fondat în secolul al XIX-lea Wella AH, gigantul german specializat în produse de păr. Atunci când Procter & Gamble a cumpărat compania pentru mai mult de 4 miliarde de dolari în 2003, Erika Pohl-Stroher a obținut aproximativ 1,1 miliarde de dolari pentru participația sa de 23%.

 CARE SUNT CELE MAI BOGATE FEMEI DIN LUME ÎN 2016

Locul 4 – C.F. Chan 

97 de ani, căsătorit

1,3 miliarde de dolari

C.F. Chan a intrat în topul celor mai bogați oameni bătrâni din lume datorită acțiunilor pe care acesta le deține în domeniul hotelier. Hotelul său Park Lane Hotel din Causeway Bay a fost rebranduit sub numele de Pullman, aparținând grupului AccorHotels.

VEZI CARE AU FOST CELE MAI BOGATE FEMEI DIN LUME ÎN 2015

Locul 5 – Chang Yun Chung

97 de ani, căsătorit

1,8 miliarde de dolari

Singapore

Chang Yun Chung are afaceri în domeniul transporturilor. În 1967, acesta a cofondat compania Pacific International Lines, cu sediul în Singapore, care a devenit ulterior una dintre cele mai mari companii de transport din lume, cu o flotă de 180 de nave.

VEZI CARE AU FOST CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN LUME ÎN 2015

Locul 6 – Henry Hillman

97 de ani, căsătorit

2,5 miliarde de dolari

Pittsburgh, SUA

În vârstă de 97 de ani, filantropul Henry Hillman își petrece mare parte din timp făcând donații. În 2014, fundația sa a donat 20 de milioane de dolari către Pittsburgh, printre care 5 milioane de dolari către un centru de cercetare și 5 milioane de dolari unei universități locale. Tatăl lui Hillman deținea compania Pittsburgh & Coke Chemical. Când acesta a murit în 1959, Henry Hillman a cumpărat participațiile deținute de frații săi și a vândut părți din companie.

 VEZI TOPUL CELOR MAI TINERI MILIARDARI ÎN 2015

Locul 7 – Aloysio de Andrade Faria

95 de ani, căsătorită

1,9 miliarde de dolari

Sao Paulo, Brazilia

Aloysio de Andrade Faria încă are o strategie bine pusă la punct pentru coglomeratul său Banco Alfa, care se ocupă de finanțe, producția uleiului de palmieri, hoteluri și resorturi. Faria a urmat cursuri pentru a deveni medic. A practicat medicina timp de doi ani, înainte ca tatăl său să moară și să preia conducerea afacerii sale, Banco Real, pe care a transformat-o într-una dintre cele mai mari bănci din Brazilia. În 1998 a vândut instituția către banca olandeză ABN Amro pentru suma de 2,1 miliarde de dolari. În ultimii ani, Faria a făcut planuri de succesiune, însă niciuna dintre fiicele sale nu sunt implicate în afacerea de familie.

 VEZI TOPUL CELOR MAI BĂTRÂNI MILIARDARI AI LUMII ÎN 2015

Locul 8 – George Joseph

94 de ani, căsătorit

1,5 miliarde de dolari

Los Angeles, California

În 1996, George Joseph, care pe atunci vindea asigurări auto, a observat că unele companii de asigurări auto nu păstrau cum trebuie bazele de date ale clienților. I-a venit astfel ideea de a înființa Mercury General, care oferea asigurări la prețuri reduse. În prezent, compania a devenit un asigurator cu venituri de 2,7 miliarde de dolari.

 

Locul 9 – David Consunji

94 de ani, căsătorit

3 miliarde de dolari

Manila, Filipine

David Consunji a fondat firma de construcții DMCI în 1954. În prezent, cea mai mare parte din venituri este generată de imobiliare și infrastructură. Printre clădirile dezvoltate de DMCI se află Makati Shangri-la, hotelul Manila și Ayala Tower One.

 

Locul 10 –  Stanley Perron

93 de ani, căsătorit

1,6 miliarde de dolari

Perth, Australia

Perron Investments, compania lui Stanley Perron a înregistrat o creștere a profitului în ultimul an. Înțelegerea pe care a avut-o cu Toyota este acum eclipsată de un portofoliu în care sunt incluse centre comerciale, aeroporturi regionale și un parc auto. La vârsta de 93 de ani, Stanley Perron a primit premiul pentru cel mai bun lider al anului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii