Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 TIKA a inaugurat primul său proiect din București - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

TIKA a inaugurat primul său proiect din București

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) a inaugurat, marți, la București, în prezența ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, și a reprezentanților Ambasadei Turciei, primul său proiect din Capitala României, și anume, noul laborator al Institutului Național de Cercetare pentru Sport.
Inaugurare laborator

Acesta a fost renovat și dotat cu aparatură de ultimă generație (aparate Cosmed, utilizate în măsurarea performanțelor sportivilor și atleților, OptoJump, Concept 2 Dynamic și benzi de alergat de ultimă generație, destinate îmbunătățirii performanțelor sportivilor români, dar și aparatură IT: ecrane LG, laptopuri și camere de luat vederi), astfel că loturile sportive din România vor beneficia de asistență ştiinţifică profesionistă, prin intermediul proiectului lansat de TIKA în România. Valoarea investiției nu a fost precizată.

„TIKA și-a dorit să investească într-un proiect de care să beneficieze sportivii români de performanță, de aceea am ales renovarea și utilarea laboratorului Institutului Național de Cercetare pentru Sport. Acesta este unul dintr-o întreagă serie de proiecte pe care TIKA își propune să le realizeze în România”, a declarat directorul Departamentului Balcani și Europa de Est din cadrul TIKA, Dr. Mahmut Çevik.

Luni, reprezentanții TIKA au mai inaugurat la Constanța o serie de proiecte educaționale, printre care și dotarea cu echipamente IT a unei școli unde învață atât copii români cât și turci.

Prezent la inaugurare, ambasadorul turc la București, Koray Ertaș, a reamintit că România și Turcia au un parteneriat strategic (semnat la Ankara, în 2011), însă a subliniat că acest parteneriat nu condiționează relații numai în domeniul securității și a siguranței naționale, ci este important ca cele două state să dezvolte proiecte și pe alte paliere.

TIKA, agenția aflată în subordinea directă a Primului Ministru al Turciei, are Oficii de Coordonare în 50 de țări, iar din februarie 2015, România a fost adăugată pe lista de birouri ale agenției. În total, în cei 24 de ani de activitate, TIKA a realizat peste 13.700 de proiecte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii