Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 SUA au atacat Siria cu 60 de rachete de croazieră de tip Tomahawk, în noaptea de joi spre vineri - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

SUA au atacat Siria cu 60 de rachete de croazieră de tip Tomahawk, în noaptea de joi spre vineri

Forţele americane au vizat avioane siriene, un aerodrom şi staţii de alimentare cu carburant de la baza aeriană de la Shayrat, a declarat un oficial american citat de Reuters. Forţele armate siriene au anunţat că şase persoane au fost ucise în urma atacului.

Atacul a provocat pagube extinse, au anunţat joi forţele armate siriene, care denunţă acest atac drept o agresiune ce subminează operaţiunea Damascului în lupta împotriva terorismului, relatează The Associated Press.

Această declaraţie a fost citită la televiziune vineri, la numai câteva ore după ce Statele Unite au lansat aproximativ 60 de rachete de croazieră de tip Tomahawk asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat, la sud-est de oraşul Homs.

Generalul  Ali Ayyoub , şeful Statului Major al armatei siriene, a acuzat Washingtonul că a folosit presupusul atac chimic de marţi din oraşul Khan Sheikhoun ca un ”pretext” pentru a comite o ”agresiune flagrantă”, fără să ştie ceea ce s-a întâmplat acolo cu adevărat.

Turcia a salutat atacul american cu rachete de croazieră asupra Siriei, pe care-l consideră o evoluţie „importantă şi semnificativă” şi îndeamnă la o poziţie susţinută şi dură împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, care să-l facă ”incapabil să mai dăuneze propriului popor”, relatează The Associated Press.

La rândul său, Moscova denunţă atacul american asupra Siriei drept o „agresiune împotriva unui stat suveran şi o încălcare a dreptului internaţional”, relatează The Associated Press.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, crede că Statele Unite au efectuat acest atac sub un „pretext tras de păr”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse.

VEZI PUBLICITATEA TV LA SUPERMARKETURI ÎN TRIMESTRUL I 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii