Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Studiu: Turcia, Irlanda şi Marea Britanie oferă cele mai atractive condiţii pentru afaceri - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Afaceri |
|

Studiu: Turcia, Irlanda şi Marea Britanie oferă cele mai atractive condiţii pentru afaceri

Cel mai ridicat nivel de optimism se înregistrează în servicii şi industria producătoare, iar cele mai atractive condiţii pentru derularea afacerilor se întâlnesc, în prezent, în Turcia, Irlanda şi Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat in Europa de EY.
cercetare birou studiu

Companiile mari din servicii şi industria producătoare sunt cele mai optimiste, potrivit European Mid-Market, primul barometru EY dedicat companiilor de dimensiuni medii. Studiul realizat la nivelul întregii Europe are la bază un sondaj reprezentativ derulat în rândul a 6.000 de companii de dimensiunii medii din 21 de ţări europene, privind perspectivele economice şi condiţiile de business. Eşantionul a cuprins companii cu o cifră de afaceri anuală situată între 10 şi 500 milioane de euro.

Astfel, cel mai ridicat nivel de optimism se înregistrează în servicii şi industria producătoare, iar cele mai atractive condiţii pentru derularea afacerilor se întâlnesc, în prezent, în Turcia, Irlanda şi Marea Britanie, iar cele mai nefavorabile în Grecia.

Marea majoritate a companiilor de dimensiuni medii (87%) din Europa evaluează ca pozitivă situația actuală a afacerii lor, precum și perspectivele: 46 % dintre companiile de dimensiuni medii din Europa se aşteaptă să-și îmbunătățească performanţele în următoarele șase luni, iar 50% dintre ele așteaptă creșteri ale veniturilor. Cele românești sunt chiar mai optimiste, cu 64% dintre companiile medii românești care așteaptă creșteri.

În 14 din cele 21 de ţări se așteaptă o îmbunătățire a situației economice interne, ceea ce face ca aproape 3 din 10 companii europene să aibă planuri de investiţii mai mari în următoarele şase luni. În industria producătoare sunt cele mai mari planuri de investiții, iar cele mai mici în construcţii şi energie. Numărul locurilor de muncă este estimat să înregistreze creștere în toate cele 21 de ţări, pe primele locuri situându-se Irlanda şi Marea Britanie, în timp ce în Grecia se așteaptă doar o creștere modestă. Conform răspunsurilor reprezentaților companiilor de dimensiuni medii din Europa, cel mai mare risc pentru dezvoltarea companiilor lor îl reprezintă preţurile ridicate ale materiilor prime, urmat de situația precară a economiei naționale şi tendinţele economice slabe din piețele vecine. De asemenea, tensiunile geopolitice reprezintă o ameninţare importantă, mai mult de o companie din cinci fiind afectată de criza din Ucraina.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii