Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Studiu IKEA: 74% dintre bucureșteni mănâncă în bucătărie de luni până vineri - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Bunuri de consum |
|

Studiu IKEA: 74% dintre bucureșteni mănâncă în bucătărie de luni până vineri

Analiza IKEA „Life at home report” arată care sunt obiceiurile pe care le au oamenii atunci când gătesc sau mănâncă acasă. Care sunt rezultatele pentru București, unul dintre orașele incluse în studiu?
ikea masa

La nivel internațional, au fost adunate rezultate din Berlin, Londra, Moscova, Mumbai, New York, Paris, Shanghai, Stockholm, Copenhaga, Zürich și Sydney. Cea de-a doua ediție a studiului Life at Home Report a fost replicată și la nivel local, pe un eșantion de 1.009 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Din acest studiu reiese faptul că aproape trei sferturi dintre bucureșteni preferă să mănânce în bucătărie pentru mesele pe care le iau în timpul săptămânii, iar numai 16% nu mănâncă niciodată în bucătărie în timpul săptămânii, cel mai mic procent dintre țările incluse în studiu. De asemenea, mai mult de jumătate dintre bucureștenii care locuiesc singuri își doresc să mănânce alături de cei dragi, în timp ce media globală este de 34%. În schimb, doar 37% dintre persoanele care locuiesc alături de familie sau prieteni își doresc să ia masa împreună mai des, însă media globală este de 21%.

Studiul arată că locuitorii Capitalei și-ar dori să aibă bucătării mai organizate. Aproape o treime dintre români nu s-ar simți bine dacă cineva s-ar uita în bucătăria lor, cel mai mare procent din lume, în timp ce 20% s-ar bucura dacă cineva ar veni în bucătăria lor, cu 23 de procente mai puțin față de media globală de 43%.

Aproape jumătate dintre bucureșteni spun că este mai distractiv să gătească alături de cei dragi, în timp ce o cincime afirmă că preferă să gătească singuri.

Infografic_Studiu IKEA

La capitolul reciclare, 58% dintre bucureștenii cu venituri mari sortează deșeuri mai des, iar 21% cumpără mâncare și descoperă că o aveau deja acasă, cu un procent mai puțin față de media din celelalte capitale. În plus, 40% dintre femei se simt vinovate pentru cantitatea de mâncare pe care o aruncă, în timp ce 35% dintre bărbați simt același lucru. Ambele sunt procente mai mari față de media de 25% din alte capitale.

În ceea ce privește micul dejun, 33% spun că mănâncă același lucru în fiecare zi, cu 19 procente mai puțin față de media globală. În ceea ce privește cina, 35% dintre bucureșteni mănâncă aproximativ același lucru, în timp ce media globală este de 42%. În plus, mai mult de jumătate dintre locuitorii Capitalei au căutat anumite rețete pe Internet.

În România, rezultatele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online la care au răspuns 1.009 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Cercetarea a fost realizată în mai și iunie 2014 în colaborare cu agenția de business intelligence United Minds.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii