Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Studiu: 4 din 10 români aşteaptă ajutor financiar de la angajator - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Studiu: 4 din 10 români aşteaptă ajutor financiar de la angajator

Studiul comandat de Kruk şi intitulat „Impactul problemelor financiare asupra familiei și universului emoțional” a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de  807 de români.
portofel_bani_romanest_fmt.jpg

4 din 10 români aşteaptă ajutor financiar de la locul de muncă, în cazul în care au probleme, aceeaşi proporţie se îndreaptă către familie şi doar 24% ar căuta ajutor la instituţiile financiare, potrivit unui studiul comandat de Kruk România şi realizat de TNS CSOP.

În România, 32% din respondenți  au probleme cu plata datoriilor și recunosc că nu este prima oară că sunt în această situație. Procentul este similar celor înregistrate în Cehia și Slovacia, adică între 22% și 33%. În privinţa motivelor care îi împiedică să discute despre datorii, 51% nu ar comunica despre problemele de acest tip pentru a păstra o atmosferă pozitivă, iar 41 % pentru a proteja familia.

77% spun soţului sau soţiei (sau partenerilor de cuplu), 79% păstrează aceste informaţii doar pentru familie, 54% ar spune copiilor. Respondenților care s-au declarat deschiși în a discuta problemele financiare cu copiii le este mai ușor să le refuze copiilor anumite plăceri când se confruntă cu probleme financiare, în timp ce mai mult de jumătate dintre cei care nu vor să împărtăşească aceste probleme cu copiii, nici nu le pot refuza acestora cerințele.

56%dintre respondenți ar discuta despre problemele lor financiare cu părinții, în special deoarece consideră că în familie trebuie împărtășite atât bucuriile, cât și necazurile, dar și pentru că se bazează pe sprijinul financiar al acestora.

Studiul comandat de Kruk şi intitulat „Impactul problemelor financiare asupra familiei și universului emoțional” a fost realizat prin metoda CATI (interviu telefonic asistat de computer) în lunile septembrie – octombrie 2014, pe un eșantion reprezentativ de 1.014 cehi, 1.000 de slovaci, 807 români și 1.000 de polonezi.

În primele nouă luni ale anului 2014 Kruk România a administrat un număr de aproximativ 822.000 de creanțe cu o valoare nominală totală de 6,9 miliarde de lei. Aceasta reprezintă o creştere procentuală de două cifre față de anul trecut, potrivit lui Tomasz Ignaczak, Directorul General al Kruk România. Marea majoritate a acestora, 96% aparțin persoanelor fizice.

Cei mai mulţi dintre cei care au creanţe administrate de KRUK România sunt bărbaţi, din regiunea Muntenia, iar valoarea medie a creanțelor persoanelor fizice administrate de Kruk România în primele nouă luni ale anului 2014 este de 7.710 de lei.

Cea mai mare creanță a unei persoane fizice adminstrată de  Kruk România este de peste 2,2 milioane de lei și aparține unei persoane din Muntenia.

Compania Kruk este specializată în managementul integrat al creanțelor, având clienți atât din sectorul financiar, cât și companii de servicii. Compania este, de asemenea, un jucător important pe piața achiziției de portofolii de creanțe, în special de la bănci. Kruk va intra de anul viitor şi pe piaţa germană, după cum a anunţat Iwona Slomska, membru al Consiliului de Administraţie al Kruk S.A.

La inițiativa Grupului Kruk, Ziua fără datorii va fi sărbătorită pe data de 17 Noiembrieşi în  România.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii