Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Sergiu Manea (BCR): „Este foarte important cum intrăm în aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

Sergiu Manea (BCR): „Este foarte important cum intrăm în aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice”

Sergiu Manea, președintele executiv al Băncii Comerciale Română, a spus că este foarte important cum intrăm în aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice.
BCR_Manea

Manea a subliniat că este absolut critic cum va începe aplicarea acestei legi, în condițiile în care aplicarea acestei legi a fost amânată de mai multe ori, iar în prezent se așteaptă normele de aplicare ale acesteia, care ar trebui să fie gata până în luna august 2017.

Aplicare Legii insolvenței persoanelor fizice, ca și cea în cazul persoanelor juridice, trebuie să ia în considerare de fapt un întreg ecosistem. Un ecosistem în care atât băncile, cât și clienții trebuie să își asume drepturi și obligații privind înțelegerea detaliată a normelor. Ce înseamnă insolvență? Insolvența înseamnă un control deținut și exercitat de o terță parte. Acesta se va întâmpla și în cazul persoanelor fizice. Băncile, de asemenea, vor trebui să intre în acest ecosistem”, a spus Sergiu Manea, la seminarul „Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparență și riscuri”, în cadrul programului European Money Week.

El a subliniat că aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice va însemna pregătirea și ridicarea nivelului de pregătire a întregului aparat de justiție care va trebui să decidă în cazul insolvențelor.

Riscul pentru sistem este riscul să intrăm în aplicarea unei legi fără să o cunoaștem și fără să îi știm detaliile și normele de aplicare și cu maximă claritate ce presupune de fapt procesul de insolvență pas cu pas. Vom continua să ne ghicim unii pe ceilalți în timpul acestui proces”, a precizat Manea.

Legea insolvenței persoanelor fizice se aplică în numeroase țări din Occident, a reamintit acesta.

Legea insolvenței persoanelor fizice este un instrument necesar într-o economie modernă, iar diavolul stă în detalii”, a adăugat președintele BCR.

Programul European Money Week, care a debutat în anul 2015, se desfășoară simultan în statele membre ale Uniunii Europene, fiind o acțiune inițiată de asociațiile bancare membre ale Federației Bancare Europene (FBE).

Gata! A început Brexit-ul!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii