Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Şcoala de antreprenori idealişti - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Opinii |
|

Şcoala de antreprenori idealişti

DSC_5031
Vineri s-a  încheiat prima ediţie a Forbes Summer School -o ocazie, pentru unii dintre noi, de a ne revizui prejudecăţile.

 

 

 

 

 

 

 

În România există cel puțin 30 de tineri viitori antreprenori idealişti. Am ajuns să îi cunosc pentru că vara asta am fost din nou la şcoală. O şcoală la care m-am dus cu ideile preconcepute care circulă în media şi în societate în general : tinerii de azi nu au habar pe ce lume se află, nu ştiu să vorbească prea corect şi duc mai departe frustrările părinţilor, pentru că îşi doresc doar bani şi sunt în stare de orice pentru asta.

Ei bine, nu. Dacă judecăm după participanţii la Forbes Summer School, generaţia care poartă azi în buletin 20-30 de ani este exigentă, dar are criterii bine puse la punct. Da, vrea mulţi bani, dar îşi pune probleme de etică în afaceri şi nu doar în plan secundar. Mai mult, generaţia „tinerilor de azi” ştie să evalueze corect autenticitatea şi priceperea cuiva care se prezintă în faţa lor ca posibil « profesor » . Din acest motiv nu invidiez speakerii de la prima ediție a Forbes Summer School (Bogdan Georgescu, Sergiu Neguț, Javier Garcia del Valle, Peter Barta, Bogdan Grigore, Paul Olteanu,  Adrian Cioroianu, Răzvan Nacea, Lucian Georgescu, Corina Anghel şi Simona Nicolaescu), deşi toţi au fost foarte apreciaţi. Dar îi asigur că au trecut printr-un filtru dificil, hrănit cu multe informaţii şi consolidat de termeni de comparaţie.

Vezi o galerie foto de la Forbes Summer School

În acelaşi timp, generaţia numită Y ştie să fie şi îngăduitoare atunci când imperfecţiunea e echilibrată de sinceritate şi autenticitate, ştie să fie prietenoasă şi să aibă spirit de echipă şi are şi un simţ al umorului inteligent. Nu cred că am menționat că sunt pozitivi, plini de energie, optimiști, studiază sau au studiat la universități de prestigiu din afara țării, dar vor să rămână în România!

Chiar dacă nu sunt un eșantion reprezentantiv (să spunem, cu modestie, că Forbes atrage ce e mai bun), ei sunt, până la urmă, cei care contează şi care vor susţine viitorul.  Pentru mine, concluzia ar fi exclamaţia unuia dintre participanţi (vorbind despre speakeri) : “ei sunt dovada că şi noi putem!”.

Vezi aici ce s-a întâmplat la Forbes Summer School

Citiţi pe larg despre Forbes Summer School în următoarea ediţie a revistei Forbes România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii