Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Santander plătește un euro pentru rivala Popular - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Santander plătește un euro pentru rivala Popular

Cea mai mare bancă spaniolă, Santander, va achiziționa rivala mai mică Banco Popular Espanol SA pentru un euro, dar va efectua o majorare de capital de aproximativ 7 miliarde de euro (7,9 miliarde de dolari) pentru a acoperi provizioanele și capitalul cerut, astfel încât să îmbunătățească situația financiară a Popular, transmit Bloomberg și Reuters, scrie Agerpres.
bank

Oficialii Băncii Centrale Europene (BCE) și ai Fondului spaniol pentru restructurarea bancară (Frob) au aprobat tranzacția, care nu va implica costuri din partea plătitorilor de taxe și nu va afecta depozitele bancare.

Spania caută să vândă băncile naționalizate în timpul crizei provocate de bula imobiliară, care a forțat Guvernul în 2012 să solicite un pachet de asistență financiară de la Uniunea Europeană în valoare de 41 de miliarde de euro.

Banco Popular Espanol se confruntă cu credite neperformante ipotecare în valoare de 73 de miliarde de euro, iar acțiunile băncii au scăzut cu peste 50% la Bursa de la Madrid, după ce BCE a avertizat că banca ar putea fi închisă, dacă nu va reuși să găsească un cumpărător.

Santander, care în timpul crizei bancare din Spania nu a preluat nici o bancă, a anunțat că achiziția Popular va accelera creșterea și va genera profit din 2019.

Banca a informat că a pus deoparte 7,9 miliarde de euro pentru a acoperi activele neperformante după achiziție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii