Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Românii au o relație proastă cu sportul - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

SportsMoney |
|

Românii au o relație proastă cu sportul

Circa 79% dintre românii chestionați în studiu IRES, realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.223 de persoane cu vârste de peste 18 ani, au declarat că nu practică vreun sport în mod regulat (minim o dată pe săptămână). Dificultățile financiare îi împiedică pe români să-și dea copiii la un sport de performanță.
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Recentul sondaj la nivel național realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), care a evaluat interesul și atitudinile românilor față de sport și Jocurile Olimpice de vară de la Rio, arată relația proastă pe care o au românii cu sportul, în general. Aproape 79% dintre cei chestionați au spus că nu practică vreun sport în mod regulat (cel puțin o dată pe săptămână).

Iată câteva date relevante din acest studiu:

78% dintre respondeți care au copii (76% din total) au declarat că cei mici nu au făcut și nu fac vreun sport de performanță. Doar 7% dintre românii cu copii au declarat că fii și fiicele lor fac sport de performanță în prezent și 15% au făcut în trecut.

– Circa 83% dintre cei cu copii au spus că „le-ar plăcea” ca (virgulă) copiii lor să facă un sport de performanță. Doar 12% nu le-ar plăcea acest lucru.

– La întrebarea „Cât de accesibil din punctul de vedere financiar considerați că este pentru o familie obișnuită din România să își dea copilul la un sport de performanță?”, circa jumătate din eșantion au răspuns: „Destul de puțin accesibil” iar 22%, „deloc accesibil”. Așadar, 72% din cei chesționați consideră că lipsa banilor îi împiedică pe români să-și dea copiii la spoturile de perfomanță. Doar 3% au declarat că este „foarte accesibil”.

– La întrebarea „Cât de accesibil din punctul de vedere al existenței cluburilor/antrenorilor specializați considerați că este pentru o familie obișnuită din România să își dea copilul la un sport de performanță?”, circa 39% au răspuns „destul de puțin accesibil” și 29% „destul de accesibil”. Asta înseamnă că accesarea cluburilor și antrenorilor este mai ușoară, dar pe români îi împiedică lipsa banilor.

– Principalele surse de informare ale românilor privind sportul sunt: televiziunea (87%), discuțiile cu prietenii (63%), radio (41%), internet (40%) și presa scrisă (27%).

– Aproape 85% dintre cei chestionați au declarat că NU citesc un ziar de sport. (Este un singur ziar de sport în România: „Gazeta Sporturilor”).

– Circa 64% din cei interveviați au spus că urmăresc o televiziune de sport.

Sondajul IRES mai cuprinde topul celor mai admirați sportivi români în viață: Gică Hagi (32%), Nadia Comăneci (16%), Simona Halep (14%), Ilie Năstase (7%), Ion Țiriac (3%), Adrian  Mutu (2%), Gică Popescu (2%), Ivan Patzaichin (2%) și Irina Neagu (1%);

Topul sportivilor străini în viață cei mai admirați: Lionel Messi (23%), Cristiano Ronaldo (20), Pelé (4%), Diego Maradona (4%), Novak Djoković (3%), Roger Federer (3%) și Maria Sharapova (3%).

Studiul IRES a fost realizat în perioada 16 – 18 august a.c. și se poate accesa AICI.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii